Var ligger Arlanda

Profilbild för johankarlsson

Igår när jag inte hade något att göra och tog en liten städrunda på Foursquare hamnade jag i Kalmar och där hittade jag Arlanda Airport.

Att platser på Foursquare hamnar en smula snett mellan varven på grund av felaktiga adressangivelser eller dålig gps-mottagning hos den som lägger till platsen är inget konstigt, och det vanligaste jobbet som superuser är att rätta till dessa. Bland annat hittade jag ett hotell i Mörbylånga som hamnat på fel sida sundet.
Men Arlanda Airport i Kalmar går bara att förklara på två sätt och jag har valt att fokusera på det roligaste alternativet.
Eftersom det var det engelska namnet på flygplatsen så kan vi misstänka att det är en utlänning som landat på Kalmar flygplats i tron att han varit på Arlanda.
Tänk så förvirrad han/hon måste ha blivit när kartan inte stämde, och ingen kunde visa vägen till Vasamuseet och Globen.
Ännu bättre vore det om denna person tog en taxi till hotellet i Stockholm från flygplatsen. Snacka om att han/hon kommer att tjata om hur dyrt det var att åka Taxi i Sverige för släktingar och vänner där hemma.
Men den mest logiska och mycket tråkigare förklaringen till denna vilda felplacering är nog att det rör sig om att personen som la till denna plats gjort det på Arlanda, men att den haft lite väl bråttom så att telefonen efter omstarten ännu inte fått en ny position utan den gamla legat kvar.
Så ni 4sq:ers som läser detta, tänk er för om ni lägger till nya platser. För det första så finns alla stora platser som t ex Arlanda redan. Hittar ni den inte så beror det på att ni saknar position, eller nätverk. Gör en ny sökning så hittar ni säkert den igen.
När ni lägger till platser så kan det också vara lämpligt att kolla upp den med en dator senare och lägga till mer info och kategori om ni missade det med mobilen. Där kan man som skapare av en venue också dra pinnen till rätt position om den hamnat snett.
Annars tycker jag bara att det är hur kul som helst att det börjar hända mycket på Foursquare just nu, över 5 miljoner användare och fler och fler användare och platser i Sverige. I Stockholm funkar det bra att använda 4sq som en mobil cityguide redan nu och bättre blir det ju fler som lämnar tips.

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.