Mina Android appar II

Nu har jag sorterat upp mina appar enligt de kategorier de ligger under på Market och tänker skriva en liten rad om alla appar. Förhoppningsvis ska jag i serien också lyfta fram några appar jag skrivit om tidigare som jag installerat av men fortfarande rekomenderar. De kommer i så fall i ett sista inlägg i serien.
Jag presenterar alla appar med en inforuta från AppBrain.com. I den rutan finns info om utvecklare, nedladdningar, betyg, pris och också en länk till en qr-kod aå att du kan installera appen om du har en qr-kodsläsare.
Verktyg

Chrome to phone är  ett smidigt verktyg för att skicka sidor du surfar på i din dator till telefonen. Den kopplar ihop din telefon och din webbläsare (Google Chrome) med hjälp av ditt google-konto och du måste ha tillägget Chrome to Phone installerat på webbläsaren. Jag använder det inte direkt ofta men när jag gör det är det guld värt.

Hur detta program hamnat under serietidningar vet jag inte för det är ett larm som går igång så fort någon rör telefonen. Helt optimalt fungerar det inte. Bland annat så måste telefonen vara aktiv för att det ska fungera, så fort skärmen släcks så börjar det inte tjuta förrän man tar på skärmen. Du skapar ett lösenord för att låsa upp telefonen och tysta larmet och du kan ange känslighet och hur lång tid det tar innan larmet aktiveras. Då appen för en massa liv och är ganska nyinstallerad har jag inte hunnit testa den tillräckligt för att rekomendera det helt, men det funkar än så länge bättre än alla andra liknande program jag testat.

Har du en telefon med FroYo (Android 2.2) eller nyare version kan du flytta vissa appar till ditt SD-kort och på så sätt spara mer utrymme på telefonminnet. Problemet är att det kan vara lite småbökigt att leta igenom alla appar i telefonens egen programhanterare. App 2 SD scannar igenom telefonen efter appar som kan flyttas till SD-kortet och om man installerar en ny app med möjlighet att flyttas till SD-kortet så får du en påminnelse om det så fort du installerat appen.

Oumbärligt litet verktyg om du vill hålla koll och optimera ditt trådlösa nätverk. Jag använder det ofta i jobbet där vi har fler aaccesspunkter som ska fungera bra ihop med samma SSID. Den kan också vara bra att ha om man bor i lägenhet och det trådlösa nätverket störs av grannars nätverk. Med Wifi Analyzer hittar du lätt den optimala kanalen för ditt nätverk.

Liten enkel app som gör en enda sak och gör det riktigt bra. Aktivera Car Mode och alla samtal startar i Högtalarläge, inaktivera det och telefonen går tillbaka till vanligt läge igen. Enklast används det genom att ha en genväg på hemskärmen att aktivera och inaktivera appen med. Produktivitet

Säkerhetsprogram som gör att man kan låsa, rensa och spåra sin telefon om den blir stulen. Låser automatiskt telefonen om någon byter sim-kort. Även om appen är gratis så kostar tjänsten pengar 19.90$/år just nu vilket motsvarar 140 kronor ungefär och det kan det vara värt med tanke på att man nuför tiden har ganska mycket info i sina telefoner. Själv är jag en av de lyckligt lottade beta testarna av appen som fick en livstids prenumeration som tack för hjälpen.

Avinstallationsskydd till Wave Secure. Fungerar på det sättet att om någon av dessa två appar avinstalleras så låses telefonen. Böcker och referensmaterial

Stjärnhimmelen är vacker att titta på, men förutom Karlavagnen och Orion är det inte många Stjärnor jag känner igen. Google Sky Map råder bot på detta och ger dig svar på vad det är för ljusstark stjärna du ser. Om Stjärnan rör sig snabbt kanske du behöver en helt annan app


Helt fenomenal liten app som ger dig lösningen för var du hittar paren i svamphusmemoryt när du spelar Super Mario på Nintendo Wii. Kalla det fusk om ni vill. Själv kallar jag det för genväg.
Det var allt för den här gången, nästa gång går jag igenom appar i kategorierna ”Shopping” och ”Resa och Lokalt”


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.