2010 en resumé över ett märkligt år

Gott Nytt År

Nu är det inte så värst mycket kvar att vifta på 2010. Själv har jag förvisso den dåliga ovanan att fylla år först men bortsett från den detaljen så är det bara att invänta 2011.

Förra året lovade jag att börja snusa. Ett nyårslöfte jag införlivade redan dagen innan nyårsafton. Året före det lovade jag att inte börja heja på Djurgården. Så två år i rad har jag nu hållit mina nyårslöften, vilket ställer vissa krav på mig nu när jag ska välja nyårslöfte.
Men i väntan på att jag kommer på något bra så tänker jag ta en liten titt i backspegeln, eller rättare sagt i bloggarkivet för ett ganska märkligt år.


På det hela har året inte varit någon höjdare, men heller inget bottennapp. Riktig vinter, lång vår och riktig sommar följt av en ganska vacker höst. Men när jag ska minnas tillbaka är det bara några få saker jag kommer ihåg så därför tar jag hjälp av mitt bloggarkiv och kollar vad som verkligen hände 2010


Januari
Det jagades varg i de svenska skogarna vilket upprörde mig, men det blev bara ett blogginlägg sedan insåg jag att det inte gick att resonera med varken varg-hatare eller varg-kramare.
Svenska Mästarna från 2LAX9 började så sakta dräneras på sina viktigaste spelare. Både Jos Hooiveld och Ivan Obolo lämnade mästarna under Januari.

Farmor fick en ny valp och jag, Flisan och Lilleman passade på att hälsa på där en dag när vi alla slutade tidigt. För lilleman blev det en jobbig upplevelse när det visade sig att den lilla gulliga hunden gillade att nafsa folk i händerna.
Sen fick jag en ny dator 🙂

Februari
Snö Snö och åter snö. SJ började att få problem med sin trafik och själv valde jag att ta bilen en dag. Den var ju trots allt nyservad. Tji fick jag eftersom den la av och jag fick ringa vägassistansen och vänta på en OKQ8 mack i Solna 4 timmar, för att sedan själv försöka hitta en hyrbil och ta mig till Täby och sedan äntligen få åka hemåt.
NPG fyllde som vanligt år i Februari.

Mars
Fotbollsallsvenskan sparkade igång rekordtidigt och premiären kändes mer som en bandymatch, den slutade 1-1 och resten av säsongen fortsatte i princip lika illa.

Jag åkte tåg med en gammal kolbäckare vilket folk borde göra oftare. För övrigt lovade SJ en gratis förlängning av månadskortet man köpt i mars vilket var en fin gest med tanke på hur struligt det var i februari.

Foursquare har jag använt sen i Januari, men det är först nu jag börjar blogga om det, jag testar lite Gowalla också men tröttnar snart på det och blir hängiven 4sq.
NPG och barnen firade sportlov i Luleå och jag sjöng gräsänkling blues hemma i radhuset.

April
Flisan börjar spela fotboll med BK30 f00 vilket glädjer mig och till vår stora förvåning blir hon riktigt eld och lågor och missar knappt en träning och ger järnet för att få spela så många matcher som möjligt.

AIK går upp i Elitserien i Ishockey och jag som nästan aldrig går på Hockey var där på Hovet när det hände. Jag vet att folk som följt laget hela säsongen blev utan biljett, men det struntade jag i för jag har blivit jagad på skolgården för att Black Army sparkat sönder en busskur i Umeå under SM-finalserien 1982.
Jag beställer en HTC Desire
Sen skrev jag två helt sjukt besökslockande inlägg i april. Klarar du gåtan tänker du som en Psykopat, och Chat Roulette

Maj
Jag väntar nästan hela maj på min HTC Desire, men tröttnar på att vänta och gör slag i saken och går ut på stan och köper en istället.

Vi hälsar på mina sysslingar i Tysslinge den dagen det regnar mest av alla dagar i hela maj
Finland torskar mot Danmark i Hockey VM och AIK:s problem känns plötsligt inte lika besvärliga.
Lilleman börjar på fotbollslekis i BK30:s regi och Flisan spelar sin första seriematch

Jag skrev om Googles Pac Man Doodle och hamnade högt upp i deras träfflista som man kom till efter att ha spelat PacMan-spelet de hade i doodlen. Herre jävlar vilket all time high besöksrekord det blev.

Juni
Fotbolls VM och Vuvuzeladebatten gick het. Själv höll jag på Ghana men min Boateng fick inte en enda minuts speltid.

Jag tackade av min gamla chef från Rotundaskolan som gick i pension
Vi köpte en ny och tyst dammsugare
Flisan fyller 11 år
När vi åkte till Skanzöbadet i Hallstahammar tog Lilleman mod till sig och klättrade upp på trean och hoppade sedan ner. Stort

Juli
Sommar och semester som börjar med att vi skickar iväg Lilleman till Mormor och Morfar i hela två veckor. När vi kom upp så sa han att han haft roligt men att han aldrig gör om det. Under tiden passade vi på att ha det mysigt på tre man hand med bland annat bad en heldag i Leksand.

VM-finalen gick också i Juli. Vilka var det som vann nu igen?

Vi fiskade mycket Lilleman, Flisan och Jag och Lilleman fick abborrar som jag fick rensa och steka och sen ville han inte ha dem.

Flisan och jag åkte till Nusnäs på träningsläger med hennes fotbollslag. En trevlig resa med ett trevlig gäng tjejer och besök på dalahästfabriken.

Augusti
Lilleman fyller 5 år
En igelkott försökte flytta in i vår skohylla och vi var ute på Åmänningen och åkte båt.
Fotbollens Dag, Jag hade glömt hur okristligt tidigt man var tvungen att gå upp för att deltaga i den turneringen.

I övrigt tror jag inte att det hände så mycket i Augusti för min blogg är fyllde med massa rebusar och Youtubefilmer.

September
AIK spöar djurgården i en elitseriematch för första gången sedan dackefejden känns det som.
MIP:s årliga kräftfiskehelg på hemlig ort äger rum och Pite vinner sjukampen. kräftor fick vi så det räckte och blev över.

Jag skrev ett i mitt tycke ganska kul inlägg där jag skickade Ulf Lundells Öppna landskap jorden runt på Google Translate.

I övrigt verkar också September varit ganska händelsefattigt, eller så beror bloggtorkan i Augusti och September på att jag de facto hade det ganska hektiskt på jobbet just då.

Oktober
I oktober är det mycket teknik och i synnerhet mycket foursquare på min blogg.
Flisan spelar McDonalds Cup på ett rimfrostigt Ringvallen och på lördagkvällen är det disco. För de stora på Kulturen och för de små på Växhuset. Jag fick vakta en nödutgång på Culturen.

Storkusinen Fredrik byter bromsklossar och bromsskivor på vår bil som låtit konstigt ett bra tag. Efteråt låter den konstigt på ett annat sätt, men det ljudet försvinner tack och lov efter några tvärnitar.
Martin Ljung dör.

November
AIK chockar allt  i Elitserien och är ett tag uppe på fjärde plats och inget lag går säkert, sen kommer ett märkligt bortdömt mål för kopiorna och sen dess får vi inte ett domslut med oss. En hel del skador gör att AIK återigen krigar för övelevnad vilket är en ganska väntad situation.

Vintern kommer tidigt och med denna även en tågkaos utan dess like. Folk svälter och fryser ihjäl utefter stambanan och SVT skickar reportrar som med risk för sitt eget liv rapporterar inifrån tågen. När ska det gå uppe ett ljus för folk och fä att det inte enbart är SJ:s fel utan att det faktiskt rör sig om ett stort organisationsproblem där samhället idag inte har någon beredskap för vargavintrar.

December
Först en massa advent och sedan jul, Jag åker på världshistoriens värsta jävla ryggskott och ligger i skrivande stund lite småhög på smärtsillande i sängen och bloggar om året som gått.
Har jag glömt något?


Kommentarer

2 svar till ”2010 en resumé över ett märkligt år”

  1. Hehe, det lät som ett riktigt händelserikt år =)

  2. Jo det visade sig var det, konstigt att jag inte minns det som ett händelserikt år-

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.