Födelsedag och nyår på Öland

Jag fyller år dagen före nyårsafton och 2021 råkade den sista siffran i min ålder dessutom vara en nolla.

Att fylla 50 var något jag länge gick och bävade för. Jag är inte så mycket för fester och bjudningar längre, men fyller man halvsekel får man faktiskt bestämma själv hur man firar det och med en pågående pandemi som håller hela samhället i ett järngrepp så såg jag en öppning.

Jag vill stå på Ölands södra udde och fira min 50-årsdag. Sagt och gjort bokade jag ett hus av en bekant och tvingade med mig familjen till Öland.

Hela familjen på ÖSU. Benjamin står redan i vindskyddet och skådar och ville inte vara med på bild.

Att vintrarna på Öland kan vara att likna vid Game of Thrones hade jag koll på och att stå på en blåsig udde var något som verkligen skulle kunna förgylla min födelsedag. Solen, kylan och snön innan jul gav mig dock lite förhoppningar om ett gnistrande kallt alvar och en solig tillvaro på ön.

Nu blev det inte så, vi fick dis och dimma och en hel del blåst, men blåsten var ändå som värst på nätterna, så familjen blåste inte bort när jag drog med dem ut.

Diset och dimman var ju inget som gynnade fågelskådning, så den halvan av familjen som inte ägnar sin fritid åt fåglar fick se den andra halvan lite mer.

Vi spelade spel och myste framför brasan om kvällarna, tog sköna promenader längs stränder och steniga grusvägar. Åt gott och drack lite gott också.

På nyårsaftonens eftermiddag sprack himlen upp en stund och då passade jag och Benjamin på att ta en vända längs stranden i Hulterstad. Vi gick från Hulterstads läge upp till Triberga läge. Ganska fågelfattigt om man bortser från alla knipor som rastar längs stranden. En skäggdopping hittade vi också.

Nyårsdagen var dock avsatt för fågelskådning hela dagen. Då började vi på ny årslista och att få börja med att årskryssa på Öland var något nytt för oss.

Mer om den dagen kommer senare.


Kommentarer

Ett svar till ”Födelsedag och nyår på Öland”

  1. Profilbild för Nina-Alina
    Nina-Alina

    Grattis i efterskott! Kul att du är tillbaka i bloggvärlden.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.