TV4-söndag

Solsidan
Jag är ingen stor vän av TV4, de lyckas för det mesta förstöra det mesta i TV-väg genom att sända för mycket reklam, eller genom att peta in för stora egon som programledare men precis som solen kan ha sina fläckar kan även dödsskuggans dal ha några små solsidor.
Parlamentet har jag alltid gillat, men den senaste säsongen började det anas att programmet snart överlevt sig själv. Time Out är ett annat skojigt panelprogram jag gillat. Sen får vi inte glömma dundersuccén Solsidan. Första säsongen av det programmet var helt magiskt och det första riktiga programmet i TV fyra som inte hade någon bättre motsvarighet i någon annan kanal sen Fångarna på fortet kom på 1900-talet någon gång.
Därför var det stor lycka när man upptäckte att första avsnittet av andra säsongen av Solsidan skulle sändas idag och efter det skulle det bli Time Out.
Lika nöjd glad som jag blev över att ha sett Solsidan igen, lika besviken blev jag över Time Out. Visserligen är de pajasaktiga tävlingarna med Peppe Eng som kommentator bortplockade, men programmet blev trots det inte ett dugg bättre. Nej det var upprepning av gamla skämt och tramsiga associationer under bältet. Ren buskis i en kostym av ett lekprogram. Nej lägg ner skiten så vi åtminstone kan fortsätta skratta åt det som var.
Solsidan däremot höll måttet och precis som Markus Larsson på aftonbladet känner jag att det inte är en riktig kommedi utan mer en dokumentär av ängsliga barnfamiljer som gör allt vad de kan för att passa in i vuxenlivet.
Varför har min generation så svårt att bli vuxna? Varför väljer så många att leka mamma, pappa, barn istället för att vara det?
Det kanske är bra att Solsidan kommer och speglar verkligheten för oss så att vi vågar bli vuxna någon gång.


Kommentarer

2 svar till ”TV4-söndag”

 1. Profilbild för Robert Walther
  Robert Walther

  Håller med till fullo. Tror dock att om man bytte ut Martin Timell så skulle det lossna lite. Har tröttnat på hans tillgjorda skratt.

 2. Profilbild för Gambleputti
  Gambleputti

  Jag tror nog tyvärr att man måste byta ut hela panelen. Robert Gustavsson och Annika Andersson i all ära, men jag har hört de flesta skämt dessa två drar och det blir en smula krystat.
  Det krävs nya fräscha komiker också för att rädda Time Out.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.