Jag näthatar lite

Profilbild för johankarlsson

Jag hatar verkligen ordet ”näthat”! ett kvällstidningsord som skribenter och krönikörer gärna tar till när de får mothugg.
I veckan var det Marcus Birro som grät ut och skulle sluta twittra för att Magnus Betnér var dum emot honom. Kort och gott handlade det om att Betnér genomskådade honom och av den anledningen inte höll med honom.
Ofta klumpar de stora skribenterna ihop det osakliga ”hatandet” i kommentarer mot dem, med den mycket mer bekymmrande mobbingen som också finns på nätet bland ungdmomar. Det är därför jag verkligen hatar ordet ”näthat”
Mobbing mellan barn och ungdomar är ett stort problem och ingenting nätspecifikt. Där är facebook och andra sociala mötesplatser på nätet bara en av flera arenor där ungar kan vara eleka mot varandra. Om vi tog bort internet skulle mobbingen fortsätta någon annanstans.
Det näthat som kändisar drabbas av är något helt annat och inte alls besvärligt om man inte väljer att se det som ett problem. Och om tidningarna tog bort ”hatarens” arena skulle han i 999 fall av 1000 inte fortsätta att hata skribenten på hans arbetsplats eller hemma.
Så snälla journalister sluta dra likhetstecken mellan det ni drabbas av och det barn och ungdomar drabbas av.
Sen kan man också undra varför kvällstidningarna fortsätter att envisas med sina kommentarsfält till artiklarna, de fyller ingen annan funktion än att vara ett klotterplank för diverse tragiska personer som inte direkt tillhör begåvningsreserven.

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.