Klipp och klistra på Fejan

Facebook
Jag tycker VERKLIGEN inte om någon av dessa ”klistra in detta om du…”-statusar på facebook.
De flesta av dem handlar i princip bara om självklarheter som att det är dumt att vara dum, att man tycker om sina barn, eller att det är synd om fattiga barn osv.
En del är ändå lite roliga och sprids troligtvis i protest mot de uppenbara statusarna, som t ex denna om drakar.

SNÄLLA LÄGG detta som din status om du känner någon som har blivit uppäten av drakar. Drakar är nästan ostoppbara, och om du inte visste de så kan de andas eld. 60% av människorna kommer inte att kopiera och klistra in detta eftersom de redan har blivit uppätna av drakar. 38% av befolkningen sitter i duschen beväpnade med brandsläckare. Resterande 2% är sjuka i huvudet och kommer sätta detta på sin status.

Men sen finns det också vissa rena osanningar som med största sannolikhet sprids av extrema krafter för att få folk att tro att verkligheten är en annan för att gynna sina egna intressen. T ex den om att låta gamla sitta i fängelse och kriminella få äldervård.
Visst kan äldervården bli bättre, men faktum är att kriminalvården i Sverige inte är den dans på rosor som myten om den vill göra gällande.
Nu senast hittade jag också denna…

Jag vill kunna ha en svensk flagga på balkongen, utan att bli kallad rasist. Jag vill kunna fira Sveriges nationaldag, utan att bli kallad rasist. Jag vill kunna sjunga Sveriges nationalsång, utan att bli kallad rasist. Jag vill kunna vara patriot, utan att bli kallad rasist. Jag vill kunna älska mitt land, SVERIGE, utan att bli kallad ra………………………sist!!

Jag har aldrig blivit kallad rasist för att jag hissar en svensk flagga. Jag har firat Sveriges nationaldag alla år utan att ha blivit kallad rasist.  Jag har aldrig blivit kallad rasist när jag sjungit Du gamla du fria. Jag älskar Sverige och har aldrig blivit kallad rasist för det. När det gäller patriot är det en definitionsfråga, men jag ser mig som både lokalpatriot och svensk patriot i den bemärkelsen att jag gärna stödjer lokala och svenska företeelser och produkter, men det är och kommer aldrig att bli ett självändamål, och det har jag aldrig blivit kallad rasist för.
Men det är klart, skulle jag göra allt detta ovan nämnda iklädd bombarjacka, stuprörsjeans och Dr Martens så skulle ju det hela komma i en annan dager, men klädstil och hur och när man sjunger sin Nationalsång kanske inte alla tänkt på.
Kort och gott vill jag bara påpeka att om man sprider dessa statusar vidare så smygstöttar man också Sverigedemokraterna och andra ännu mer extrema rörelser på högerkanten. Tänk på det innan du klipper och klistrar på Facebook.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.