Ny blogg på gång

gambleputti.se
Igår twittrade ScaryMary om en kampanj från Surftown om .se-domäner för 1 kr st. Spännande tänkte jag och gled snabbt och obemärkt in och registrerade gambleputti.se. En uppläggningsavgift på 149 kronor och ett års gratis abbonnemang på på webhotellet ingick så för fjuttiga 150 kronor har jag nu en ny blogg och webbplats.
Dum som jag var passade jag inte på att lägga beslag på några fler domäner, för när avtalet var klart gick det inte att lägga till domäner för 1kr/st till det befintliga kontot. Visst hade jag kunnat annulera köpet och göra om allt, men så akut är det inte för mig att sitta på en massa domäner.
Går du själv i tankar att starta en egen WordPress-blogg med domännamn tycker jag att det är riktigt bra läge just nu.
Vad ska jag med min nya blogg till dårå?
Ska jag vara ärlig hade jag inte en enda tanke på det när jag la beslag på gambleputti.se, det var mest domänen jag var ute efter.
Tankar har funnits på att skapa en fleranvändarblogg, med lite vänner och bekanta under samma tak, så det första namnet på bloggen när jag satte upp WP-installationen blev ”Gambleputti änd fränds” (ett gammalt namn på en DC-hubb jag drev en gång i tiden).
Under dagen har sedan tankarna mognat och vänt runt lite och nu börjar en teknikblogg med mer proffsigt utseende att ta form.
Jag har också exporterat alla inlägg om IT, Teknik, Internet och Sociala medier från Godisgris till Gambleputtis för att inte behöva börja helt från scratch.
Med denna blogg kommer Godisgris att återgå till att vara en mer personlig blogg, med ganska mycket AIK i inehållet.
Men det är fortfarande en hel del kvar att göra för att få upp den. Det man ser nu är en sån där tråkig Under Construction-sida, men snart så har jag nog hittat ett bra tema som jag kan känna mig bekväm med och göra lite småmodifieringar med så att sidan verkligen känns som min, och resten kan jag nog fixa under resans gång.
Sen  ska det helt klart bli spännande att testa Surftown, ett webbhotell jag inte har någon erfarenhet av. Kontrollpanelen känns inte lika avancerad som Oderlands, men de viktigaste funktionerna fanns där. Det viktigaste är trots allt stabilitet och driftsäkerhet och snabb support vilket mitt nuvarande webhotell Oderland är riktigt bra på så jag går in i detta lilla projekt med kritiska ögon och erfarenhet av bra funktion.
Någon som har erfarenhet av Surftown som kan dela med sig av erfarenheter?


Kommentarer

2 svar till ”Ny blogg på gång”

  1. Varmt välkommen till Surftown! 🙂

    1. Profilbild för Gambleputti
      Gambleputti

      Tack! Det ska bli spännande

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.