Tog mig en liten tur ut till Lövstagömslet efter middagen ikväll. Strålande kvällssol och nästan vindstilla gjorde kvällen så underbar det bara går att få den. (bortsett från de blodsugande flygande små varelserna)
I min nyligen inledda jakt på 300-klubben så har rödbenan gäckat mig den senaste tiden. Jag vet att den observerats vid asköviken, och hade jag bara haft en egen tubkikare hade jag nog säkert redan sett den, men den har hållit sig på behörigt avstånd från mig och min handkikare tills idag.

RödbenaFoto: Pixgallery

Precis när jag kommit halvvägs ut på spången den sista biten ut mot gömslet skrämde en tofsvipa upp Rödbenan som flög upp ur gräset och satte sig på en staketstolpe för allmänhetens beskådande. Nu är ju Rödbenan ingen riktig raritet så det var nog bara jag som jublade och jag gjorde det mest för mig själv.
Annars var det ganska gott om fågel i rörelse i kvällsolen, troligtvis på grund av alla insekter som flög omkring i luften, och en hel del av dem hade säkert samma avsikter som människor som besöker krogen en lördagskväll.
Artlista

 1. Buskskvätta
 2. Kaja
 3. Skata
 4. Gräsand
 5. Sävsparv
 6. Gulärla
 7. Enkelbekasin
 8. Tofsvipa
 9. Dvärgmås
 10. Skrattmås
 11. Svarttärna
 12. Skedand
 13. Gräsand
 14. Grågås
 15. Trana
 16. Rördrom
 17. Rödbena
 18. Brun Kärrhök
 19. Sothöna
 20. Stare
 21. Ringduva
 22. Sädesärla
 23. Gulsparv
 24. Sånglärka

Sen hörde jag säkert en massa sångare och andra små tättingar i vassen och buskarna, men jag är lite kass på de där lätena så jag kan inte identifiera dem lika bra som när jag ser dem.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.