40-årskrisen fortsätter

Jag har tjatat i år om att jag borde skaffa mig en tubkikare, men det har aldrig blivit av. Nu när jag har min 40-årskris och ska med i 300-klubben så blev det plötsligt ett måste att ha en tub.
Jag har gjort en del undersökningar och dreglar givetvis efter både Zeiss och Leica, men eftersom 40-årskrisen fortfarande inte nått sitt epicentrum så har jag fortfarande lite vett och sans kvar och är samtidigt än så öänge för snål för att lägga ut 20K+ på en kikare.
Jag hade faktiskt tänkt mig att avvakta tills skatteåterbäringen dök upp, men så hittade jag ett erbjudande där man mot en uppläggningsavgift på 39 kronor fick den på faktura som inte behövde betalas föränn i Augusti så jag slog till på en gång.
Tibkikare -Lotus SP-80 WP 20-60x
Det fick bli en Lotus SP-80 WP 20-60x som enligt både Naturbokhandeln och DigitalTVexperten ska vara en ypperligt bra och prsivärd instegstub och med tanke på att jag tagit mig halvvägs med blotta ögat och en liten enkel handkikare från Claes Ohlsson så lär denna räcka för att åtminstone ta mig till 200 på ett litet kick.
Men stativet snålade jag inte på i alla fall.


Kommentarer

2 svar till ”40-årskrisen fortsätter”

 1. Profilbild för Johan Lorin
  Johan Lorin

  Hej.
  Hur upplever du tuben?
  Skärpa, handhavande, kvalitet osv nu när du haft den ett tag?
  Med vänlig hälsning
  Johan Lorin

 2. Profilbild för Gambleputti
  Gambleputti

  Jag har redan bytt upp mig till en Zeiss. Lotusen hade sina begränsningar. 60X gick bara att använda i optimala ljusförhållanden. Jag är på inget sätt missnöjd med den, som nybörjartub eller för någon som inte skådar så ofta och inte vill lägga femsiffriga belopp på en kikare så fungerar den bra.
  Skådar man lite mer intensivt så rekommenderar jag dock att man går upp några prisklasser.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.