Man blir så ledsen

södertälje
Idag kom domen från Svenska fotbollförbundets diciplinnämnd angående incidenten i Södertälje.
Att AIK straffas hårt är väl inget att höja på ögonbrynen för. Med gällande regelverk tycker jag att det är rätt och rimligt.
Sen att jag tycker att regelverket känns kontraproduktivt är en hel annan femma och det har jag skrivit om ett flertal gånger här på bloggen.
Nej det jag blir ledsen över är att diciplinnämnden med detta beslut tydligt visar att det lönar sig att skylla ifrån sig och driva lobbykampanj för att inte behöva ta ansvar.
Syrianska har på sin hemsida och på Youtube dirvit en hel kampanj där de skyller allt på AIK och att deras s.k supportar inte har någon inblandning i det som händer, trots att alla som var där säger motsatsen och att TV bilder också tydligt visar att så är fallet.
Att så tydligt vägra ta ansvar för säkerhet och vilja att arbeta för en positivare läktarkultur tycker jag i sig borde vara straffbart, men i stället visar det sig vara lönsamt.
En fråga jag har, är vad gästande lag har för möjlighet att säga nej innan en match börjar. Att t ex förbesiktiga en arena och vägra ansvara för säkerheten på en sektion. Som det såg ut i Södertälje, och med tanke på vad som hänt i det hörnet tidigare när Västerås SK besökte arenan är det rent sjukt att den godkänns för Allsvenskt spel, men det skyller Syrianska helt enkelt på Kommunen och kommer undan med.
Samtidigt har AIK tvingats av förbundet att själva bekosta ett extra nät framför ståplatsläktarna på Råsunda. Varför är regler och krav inte lika för alla klubbar?
Jag är stolt över mitt AIK som inte hakade på Syrianskas mediala trams utan lät rättvisan ha sin gång utan att försöka påverka den och samtidigt väldigt ledsen att det straffade sig extra.
Omspel inför tomma läktare hade varit det enda rätta enligt mig. Fotbollsmatcher ska avgöras på planen inte på kontor. Om nu förbundet absolut skulle döma något resultat så hade 0-3 förlust för båda lagen varit mer rätt, för nu får ju Syrianska helt plötsligt 3 poäng som de inte har spelat sig till vilket är helt absurt.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.