Bergand och Blå Kärrhök

Idag skulle jag ha en lugn hemmakväll med två tjejer, men de låste in sig på Flisans rum och jag blev lämnad ensam. Jag surfade in på Dagens fågel och kollade om det upptäckts något intressant i krokarna så visade det sig att det siktats en Bergand i Frövisjön, så jag bytte om till utiskogenkäder och packad ihop kikaren och drog iväg.
Bergand
Mycket riktigt simmade det en Bergandshane där bland Viggarna i östra delen av sjön. Vad jag och den andra killen som dök upp efter ett tag kunde se så hade den också sällskap av en dam.
En Rödspov hade också siktats i strandkanten tidigare under dagen, men den såg jag inte röken av, innan jag var tvungen att bege mig hemåt.
På vägen hem från sjön fick jag i alla fall bekräftat att det med största sannolikhet var en Blå kärrhökshona jag hade sett igår, för på fälten en kilometer från sjön såg jag en Blå kärrhökshane söka av markerna efter föda.
Sen blev man åter besviken på sina dåliga kunskaper i fågelläten, för när jag stod där och letade efter Rödspoven så hörde jag ett i mina öron rätt karaktäristiskt läte ty ty trryy, lite som en Gulsparv som bara lärt sig räkna till tre. Jag hade givetvis ingen aning om vad det kunde vara, och killen bredvid mig var lika rudis på läten som jag. Jag var trots allt ganska säker på att jag skulle lyckas hitta denna pippi bland mina mp3:or, men jag har baske mig inte lyckats. Åh vad jag önskade att min gamla Naturkunskapslärare hade varit med.
Nåja! 1 kryss och en definitiv bekräftelse på det osäkra av gårdagens kryss får väl ses som en lyckad kväll. Ganska kul att vara nybörjare på det där med att kryssa, men att samtidigt ha ganska stor kunskap om fåglar på grund av ett genuint intresse sen jag var liten. Det blir nya kryss nästan varje gång jag är ute nu.


Kommentarer

Ett svar till ”Bergand och Blå Kärrhök”

  1. Profilbild för Holmgren888
    Holmgren888

    Kryzza lungt…… 😀

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.