Den blomstertid nu kommer

Den blomstertid nu kommer
Skolavslutningarna närmar sig med stormsteg och nu har de återigen börjat dyka upp kommentarer och uppmaningar på div sociala medier om att man bestämt ska få sjunga nationalsången i skolan på avslutningen.
1. Det är inte tradition att sjunga nationalsången på skolavslutningar i Sverige, däremot är det tradition att sjunga Den blomstertid nu kommer och Idas Sommarvisa.
2. Det är inte förbjudet att sjunga nationalsången och det har aldrig varit det. Det finns skolor som stoppat högerextremister från att manifestera genom att sjunga nationalsången. Vilket snarare tyder på civilkurage än feghet, som de drabbade högerextremisterna vill få det till.
Att det är populister långt ute på högerkanten som byggt upp denna myt om att man inte skulle få sjunga nationalsången i skolorna behöver man inte vara raketforskare för att räkna ut. Tyvärr finns det en hel del white trash som gärna hjälper till att sprida denna myt.
Vill ni sjunga nationalsången tycker jag att ni ska gå på Hockey, fira nationaldagen, gå med i scouterna eller valfri hembygdsförening, hoppas på svenska guld i världsmästerskap.
Ge fan i att försöka påverka våra skolavslutningar, då ska barnen sjunga sommarsånger för föräldrarna och rektorn hålla tal.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.