Semestern lider mot sitt slut

När semestern börjar ta slut brukar ju kunna väcka en del obehag för vissa. I alla fall om man får tro inlägg på sociala medier.

Själv har jag ett roligt jobb och det enda obehag jag känner inför att gå tillbaka till jobbet är att jag alltid vänder på dygnet när jag är ledig länge och att det kan bli lite besvärligt att vända tillbaka det.

Den här veckan har jag också haft besvär med att sysselsätta mig själv så det blir riktigt bra att gå tillbaka till jobbet på måndag.

En stor anledning till att det kan vara svårt att motivera sig att göra något är ju att alla fåglar mest förbereder sig för att flytta och kanske börjar flytta, men den riktiga massrörelsen har inte riktigt kommit igång.

Vi har ju räknat lite sträckand mås och tärnor vid Kvicksund, men även där är det lite slött. Idag efter regnet hände dock något. Plötsligt var tomten full av flugsnappare, lövsångare och talgoxar. Mestadels ungfåglar och troligtvis hade de tryckts ned av regnet och nu födosökte de för fullt bland insekter som också tryckts ner av regnet.

Plötsligt blev jag sugen på att ge mig ut och skåda. Men vi har ju lite begränsad radie eftersom vi inte får åka för långt med bilen.

Jag och Benjamin bestämde oss för Johannisbergs vattenpark. Vattnet borde dock vara för högt för några stora mängder vadare, men vi gjorde ett försök.

Några jättemängder vadare hittade vi som vi misstänkte inte, men en del grönbenor rastade där och två större strandpipare som flög ut mot flygfältet och höll till vid landningsbanan tills det kom ett flygplan, då kom de tillbaka till våtmarken.

Efter ett tag kom också en gluttsnäppa flygande in för landning och strax efteråt ytterligare en. Så nog hade det fyllts på allt. Drillsnäppa och skogssnäppa och tre krickor kunde också räknas in innan vi lämnade.

På vägen hem hittade vi 4 råkor vid Lögarängen, så även en spontan latmansskådning kan ge lite fynd.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.