Idag är jag Norrman

Profilbild för johankarlsson

NorgeDet är fruktansvärt det som hände i Norge i går och med tanke på en del snabba antydningar om vilka som kunde ligga bakom från jeppar långt ute på högerkanten tycker jag faktiskt att det är skönt att det verkar vara en ensam Norrman som låg bakom detta. En norrman som snarare sympatiserar med ovan nämnda jeppar än med de som det antyddes skulle vara.
I alla fall vill jag citera en bekant. Den Svenska Simon som befann sig 500 meter från regeringskvarteren när det skedde.

”Det orubbade normaltillståndet är terrorns största fiende. Glöm inte det, hörni.”

@simonstrand

När jag ändå är igång och droppar citat så kan jag också nämna en annan väns kloka ord.

Vilken smäll mot det öppna samhället. Låt oss upprätthålla det och inte förstöra det med rädsla, fingerpekande och utpekande av de onda.

@hising

Kloka ord av två kloka twittrare, men klokast idag känns ändå Norges stadsminister Jens Stoltenberg när han håller tal till nationen och deklarerar att terrorn ska bekämpas med ännu mer demokrati. (Jag hörde inte talet själv men har fått det citerat på Twitter)
Jämför det med George W Bush som efter den 11/9 deklarerade att de skulle jaga och förgöra de skyldiga.
Kan en krigförande Amerikansk president kan få Nobels Fredpris borde Stoltenbergs uttalandet gott och väl räcka för att få priset i år.
Idag är vi alla Normänn

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.