Att fota genom tubkikaren hade ett namn. Jag hade hört det någon gång och har förstått att det finns en hel del som ägnar sig åt detta på ett riktigt seriöst sätt för att få fina naturbilder. Med tanke på vad objektiv till en systemkamera som klarar av detta kostar så förstår jag det.
Själv är jag mer ute efter ett sätt att snabbt och enkelt fota fåglar jag ser för dokumentation och för att kunna få hjälp med identifiering när det behövs.
Efter att ha fått till bilden med mobilen idag vilket var mer än lovligt svårt, testade jag med min lilla digitalkamera (Canon PowerShot a580) och det gick ju snuskigt enkelt. Bara att trycka dit kameran med full zoom, ställa in skärpan med kikaren och trycka av.
Digiscopingtest
Det första snabba testet var förvisso ett fast mål och det blev absolut ingen superbild jag kommer att spara, men som jag nämnde är målet med dessa foton inte att ta snygga naturbilder utan att få dokumenterat vad man sett och få hjälp att identifiera fåglar som är svåra att artbestämma.
Nu ska vi snart äta middag, men sen bär det nog iväg tillbaka till Kallax Strandäng för att testa lite på fåglar också. Kanske har jag bättre tur med småtärnan då.
 
 


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.