Min HTC Desire

Nu var det ett tag sedan jag skrev om min kära lur och nog för att jag har börjat snegla på andra telefoner, men min HTC Desire känns fortfarande helt rätt.
HTC Desire
Ska sanningen fram är det en helt fantastisk telefon men den har en brist och det är att det interna minnet, dvs det utrymme man har kvar för att installera appar är på toooook för litet. Det är så fruktansvärt lite utrymme att jag fram till igår kände att jag behövde en ny telefon. Varje gång jag hittade en användbar app så var jag tvungen att plocka bort någon annan, och de stora bovarna var appar som inte gick att plocka bort på grund av att de var förinstallerade.
Igår installerade jag den uppgradering till Android 2.3 Gingerbread (det var därför jag skrev att jag bakade pepparkaka på Facebook) som HTC släppte i slutet av Juli. Till skillnad från andra uppgraderingar kom inte denna OTA (over the air) utan man måste gå in på HTC utvecklarsida och ladda ner den. Den rekomenderas dessutom inte av HTC till allmänheten utan den är bara för avancerade användare som de så fint skriver.
Givetvis är jag en avancerad användare, eller åtminstone en nyfiken sådan. Skulle uppgraderingen råda bot på problemet med utrymmet, och skulle det komma några nya roliga funktioner?
Jag hade inga jätteförväntningar på utrymmesbiten, det är trots allt hårdvaran som inte är tillräcklig, men det blev tillräckligt mycket mer för att jag ska kunna ha alla mina favoritappar installerade och ändå ha utrymme över för att testa nya och spännande appar utan att först plocka bort något annat.
Nu fick man helt plötsligt ÅÄÖ på tangentbordet. något jag inte direkt saknat eftersom stavningskontrollen fungerat så bra i HTC sense att man klarat sig bra med A och O tangenterna. Tack och lov fungerar fortfarande stavningskontrollen med O och A så det blev inte akut att tänka om. Skriver jag t ex kar så får jag fortfarande upp kär och kår som förslag.
En del småkosmetiska förändringar som att ikonerna i medelanderaden längst upp är gråa och lite mindre samt en smärre förändring av batteriikonen ser man snabbt, men eftersom jag jobbar i princip dygnet runt just nu så hinner jag inte rota vidare efter fler förändringar, man upptäcker väl de vad det lider, eller så springer man på någon lista på någon annan blogg.
På det stora hela kan jag rekomendera Desire-användare som vet vad de sysslar med att köra in denna uppgradering. Jag har än så länge inte stött på några problem även om det höll på att gå illa när jag startade uppgraderingen i går.
Eftersom HTC inte själva rekomenderar denna för allmänheten utan bara avancerade användare så tänker jag inte lägga ut någon länk. Ni som vet vad ni sysslar med kommer att hitta den ändå.
Eftersom uppgraderingen rensade all data på telefonen var man tvungen att installera alla appar på nytt, så jag passade också på att rensa och formatera SD-kortet, så nu är telefonen som ny.
Hittade en ny app för ljudkontroll när jag letade efter mina favoriter. Ska testa den lite till och sen kanske det kommer ett litet blogginlägg om appar igen. Det var ett tag sedan sist.


Kommentarer

3 svar till ”Min HTC Desire”

 1. Profilbild för Jocke Karlsson
  Jocke Karlsson

  Jag funderar på en HTC Sensation eller HTC Incredible S. Lite bättre skärm och dual core 1200 på den ena och single core 1000 på den andra. Bättre skärm på den ena men den kostar 2 lök mer. Nån gång nästa år kommer Fågelguiden som app till andriod och iphone. Då vill man ju ha en smartphone…

  1. Jo Sensation har jag sneglat på, det blir nog min nästa lur, men nu när jag piffat upp min Desire så får den duga ett tag till. Var själv en early adopter när det gäller smartphones och började med HTC:s windowsmobiler för 4 år sedan. Kan inte ens tänka mig ett liv utan smartphone längre. 
   Har skapat ett formulär så att jag kan anteckna fågelobsar som sparas på google så man slipper penna och papper ute i markerna 🙂
   En Svalan-app vore inte helt fel så man kan rapportera in direkt. 

   1. Profilbild för Jocke Karlsson
    Jocke Karlsson

    Det är en Svalan V.2 på gång men om det blir appar också vet jag inte. Jag kommer nog skaffa BMS-larmsystem från club300 om jag köper en smartphone.  Åkte och testade  lurarna idag. Blir nog en Sensation tror jag. Skilde bara 1500 kr mellan dom. Bättre skärm, mer processorkraft och lite snyggare baksida….Alla pratar om Samsungs modeller. De kanske är bra men satan så fula dom är…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.