Fotboll ska avgöras på planen.


Med anledning av disciplinnämndens beslut idag att matchen mellan Malmö FF och Djurgården ska spelas om har jag två kommentarer.
1) Bra att disciplinnämnden väljer att låta matchen spelas om. Det är det enda riktiga beslutet. Spela gärna om avbrutna matcher inför tomma läktare. Bara matchen avgörs på fotbollsplanen är jag nöjd.
2) Idiotiskt och inkonsekvent att plötsligt ändra sig i denna förhållning. Två andra matcher denna säsong har också avbrutits och där har samma nämnd istället bestämt resultatet till 3-0 för ett av lagen.
Det skrivbordshuliganerna skapar genom denna inkonsekvens är ett system där det lönar sig för klubbar att stoppa huvudet i sanden och förneka att de har problemsupportrar. Klubbar som behöver sina poäng för att klara kontrakt och vara med i guldstrider ska inte behöva välja mellan det sportsliga och moraliska.
SvFF vill alltså lägga ansvaret på klubbarna att hejda huliganism och negativ läktarkultur, men de skapar själva ett ”rättsystem” som underminerar detta.
SvFF – Fotbollsmördare.

Nedklottrat den

av

Kategori:

,

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg