Hemma efter en kanonhelg

Femkamp
Varje år i september åker jag med ett gäng män som jobbat och jobbar på Rotundaskolan till en stuga vid Hjälmarens strand. I år var det tredje året så det rör sig om en relativt ny tradition, men det känns inte så och denna helg utan elektricitet, rinnande vatten och deodorant har blivit en viktig helg för oss alla.
Stående inslag som kräftfiske, femkamp och nattlig korvgrillning kompletteras med lite andra äventyr från år till år. I år blev det en ugglespaning och gökotta med fågelskådning. Tyvärr var det bara jag och en till som orkade upp tidigt på morgonen för att kolla på fåglar och inga ugglor dök upp.
Att stugan saknar moderniteter som el och toalett och att ingen annan bebyggelse finns i närheten gör platsen till en av de tystaste och nattetid mörkaste platser man kan hitta i svealand skulle jag tro. Att gå på dass under en stjärnklar himmel blir bara det ett äventyr.
Årets helg hade precis som tidigare år allt. Goda vänner, bra väder, gott fiske, gott öl, goda kräftor och massor med skratt och gott humör.
Tack alla som var med och stort tack till Henning som gör detta möjligt.
 


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.