Bra avslut

BK30 F99
Flisans lag som var helt nytt inför denna säsong spelade i dag sin sista seriematch för säsongen. En säsong som började tufft för tjejerna, vilket inte var så konstigt med tanke på att de var nybörjare och fick möta många lag som spelat ihop i flera år.
Men de har varit flitiga och tränat och från 4-5 tjejer i mars har de blivit ett helt fotbollslag som spelat bättre och bättre fotboll för varje match som gått. poängen uteblev dock ganska länge och det var inte förrän på Fotbollsens Dag de lyckades ta sitt första poäng i form av en 0-0 match mot SSK.
Några matcher senare lyckades de med 2-2 mot Arboga Södra. En match som de ledde men släppte in kvitering i slutet.
Tjejerna har torts uteblivna segrar visat stort tålamod och glädje och har utvecklats hela tiden och de två sista matcherna för säsongen blev det segrar. Först en 3-0 seger mot VIK, och nu idag en 8-2 seger mot Götlunda. Samma Götlunda som besegrade våra tjejer med 1-0 på fotbollens dag.
Felicia som började säsongen ute och sedan hoppade in i målet och stod många matcher har de sista 3 matcherna spelat ute och på topp och gjorde mot VIK det avgörande målet vilket gjorde mig stolt. Idag var hon ännu mer effektiv och satte 3 mål och var riktigt riktigt nära ett äkta hattrick 4-0, 5-0 och 6-1 var målen hon gjorde.
Den stora förändringen i slutet av säsongen som inte fanns i början av säsongen är att tjejerna nu går på mål och söker avslut i större utsträckning än vad de tidigare gjorde. Om det är medvetet eller ej från tränarnas sida vet jag inte, men det känns som att defensiven satte sig ganska tidigt på säsongen, och att de blev tryggare och tryggare för att nu på slutet kunna utnyttja den trygghet i positionsspel de byggt upp i att få fler spelare att söka sig in mot mål och gå på avslut och snappa upp returer.
Fortsätter det så här tror jag att det kan bli riktigt kul nästa år då de går över till 9-manna. Många 7-mannalag spelar ett ganska enkelt spel där mycket hänger på några få duktiga spelare som i princip kan avgöra matcher på egen hand.
I Flisans lag så är det mycket mer ett lagarbete där alla medverkar och där nu fler och fler kliver fram och tar för sig.
Nu har vi McDonalds Cup om två veckor som blir den riktiga säsongsavslutningen.
Heja BK!


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.