Fuska på Wordfeud

Wordfeudfusk
Har du blivit anklagad för att fuska på Wordfeud?
Jag har blivit det, och det är väl bara att tacka och bocka, för bättre komplimang kan man väl inte få.
Samtidigt förstår jag att man ibland när man har riktigt flyt med bokstäverna misstänks ha något fuffens för sig. Just nu spelar jag mot en av min frus kollegor som är inne i ett stim just nu, och frustrationen från min sida är enorm. Jag behöver öppningar, men om jag själv öppnar upp brädet, så snor hon åt sig dessa och stänger samtidigt för mig.
Jag spelar just nu inte efter mina egna riktilinjer, för jag sparar på ett ord som jag vill lägga för att vända matchen till min fördel, och jag är inte taktisk för fem öre utan öppnar brädet gång på gång för att om jag har tur vända spelet.
Nåja, det var inte min frustration jag skulle skriva om utan om fenomenet med fusk på Wordfeud, för om man ser till sökningar på google, och att appar säljs för att fuska på ordspelet så förekommer det alltså.
Frågan är väl bara varför? Vad är grejen att fuska mot vänner och bekanta? Visst kan det finnas prestige mellan t ex mig och min bror (som för övrigt inte spelar WF) men varför fuska? Torskar jag i något mot honom vilket är fallet i det mesta där bollar är inblandade, får jag väl spöa skiten ur honom i något annat med t ex allmänbildning eller ord inblandat.
Jag hade till viss del förstått fuskare om det funnits någon form av rankingsystem, eller att man t ex fick mindre reklam ju bättre man var, men nu är det bara enskilda matcher där du inte vinner något på att vinna matcher mer än äran att vara bäst på jobbet, i släkten eller vad det nu är för skara användare du spelar emot. För ingen kan väl på allvar tycka att det finns någon ära i att vinna matcher med hjälp av appar?
Däremot tycker jag inte att det är fusk att mellan spel läsa på för att lära sig lite konstiga ord som kan ge bra poäng. Nördigt, men definitivt inte fusk.
 

6 kommentarer

 1. Lolita

  Jag har blivit anklagad för fusk, men det var för att det stämde 😀 Kör Wordfraud.se ibland, men bara mot vissa Frenemies typ 😉 sen går ja över till att inte fuska me riktiga polarna, o då märker ja faktiskt att ja lärt mig fler ord!! Förstår inte den sorgliga moralpaniken som råder.. 😛 folk fuskar överallt annars, men i ett litet kuligt spel i mobilen verkar folk vara väldigt fyyyyy… ÄNDÅ verkar wordfraud.se va bland de bäst säljande fuskapparna…………. Hm!

  • Johan Karlsson

   Att ha synpunkter mot att fuska mot folk man känner rör väl sig knappast om någon moralpanik. Det är meningslöst eftersom man inte vinner något på det hela.
   Att däremot använda en fuskapp för att träna upp sig mot slumpade motståndare är väl inte så farligt även om det inte är direkt schysst mot de man spelar mot.
   Inför WF däremot någon form av statistik och ratingsystem likt det betapet har så kommer det hela i ett annat ljus, men med ett rankingsystem som ger poäng i förhållande till motståndare så slår det snabbt tillbaka på fuskaren själv eftersom det blir svårare att få rankingpoäng ju bättre ranking man har. I mitt fall så spelar jag uteslutande mot folk jag känner så att fuska är helt uteslutet.

 2. Johan_Karlsson_82

  Att bli anklagad för fusk måste verkligen vara en skön känsla, när man vet att man är clean, ungefär som Usain Bolt, eller?
  Wordscorer.com är en annan tjänst om erbjuder sökningar för Wordfeud och korsord, många avancerade sätt att söka på, blir allt svårare att vinna nu!
  Kanske får återgå till att spela framför brasan med flickvännen och ett glas vin?

 3. Hans Rufkarl

  Ja egentligen är det inte OK att fuska, tycker själv att hela poängen med spelet försvinner. Men å andra sidan fastnar man lätt och det kan bli surt att behöva ge upp, så visst kan fusk fungera då å då. Har kört med //wordscorer.com några gånger, men nä jag är kanske inte stolt över det trots allt…
  Jag kanske är en dålig förlorare bara… hehe

  • Lolita

   Nu kör ja Wordfraud, sjukt träffsäker o kör asså bara mot Frenemies o främlingar för å öva upp mej. Körde först scorer först, men tyckte den var omständig o fick förslag som inte fanns å så.. 😛 samt ful. Man vill ändå ha en snygg app som är lätt att överblicka

   • Kalle

    Mannen, jag gör kaos med allt!
    Kör också Wordfraud! 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Godisgris.se

Tema av Anders NorenUpp ↑