Östra Danmark

Som AIK:are brukar jag ibland lite skämtsamt hänvisa till Skåne som Norra Danmark, eller Norddanmark. Baserat på logiken att Danmark ligger söder om Sverige.
Jag brukar också hävda att jag är bra på geografi vilket gör det lite smått pinsamt när jag från min 4sq-vän tillika Malmöit fick påpekandet att Skåne faktiskt ligger Öster om danmark och således borde kallas Östdanmark.
Östra DanmarkDet behövs ingen noggrann titt på kartan för att se hur makalöst fel det är att påstå att Skåne skulle ligga norr om Danmark. och att det om de tillhörde Danmark skulle heta Norddanmark.
Därför döper jag härmed om Skåne till Östdanmark och lovar att genast sluta upp att påstå att det skulle ligga i något annat väderstreck i förhållande till de röda varmkorvarnas förlovade land.
För övrig var AIK där nere i dag och bärgade stora silvret. Dessutom är vi det enda laget som de segrande Östdanskarna inte rådde på.
Tack för en mycket väl genomförd säsong AIK.

2 kommentarer

  1. Lisa

    Såg du Dialektmysterier, där de bevisade att skånska faktiskt är en östdansk dialekt? De gamla på Bornholm talar mer eller mindre malmöitiska. Så du har inte helt fel. 🙂
    Mvh, en östdansk

    • Johan Karlsson

      När du säger det, så minns jag det. Vilket ger mig ännu mer skämsmössa över att jag i fotbollssamanhang fortsatt att placera Skåne norr om Danmark. 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Godisgris.se

Tema av Anders NorenUpp ↑