Bokslut 2011

Januari

Det nya året fortsatte där det gamla slutade. Nämligen med Lumbago Ishias och jag använde bloggen flitigt för att motivera mig med rehabiliteringen.
Jag fortsatte också min serie med Androidappar jag använder och så startade jag en ny blogg som jag tyvärr övergett en smula.
Halvtidsjukskriven nästan hela Januari men lite Vargdebatt han jag med.

Februari

Under årets andra månad börjar vardagen igen. Jag börjar jobba heltid och tar med mig ett liggunderlag och kudde till jobbet för att kunna strecha och vila ryggen liggandes.
I slutet av månaden tappar jag mitt nytankade pendlarkort som mirakulöst hittas av en tågvärd.

Mars

Melodifestival och Hockeyslutspel
Räcker gott för mig
Brorsan började jobba på kontor inte långt från min arbetsplats och vi såg fram emot trevliga luncher och att kunna träffas lite oftare. Det blev en lunch och så sprang vi på varandra på Drottninggatan två gånger innan han började jobba på restaurang igen.

April

Allsvenskan drog igång och med den den eviga debatten om huliganism och hemska supportrar. Jag skrev som vanligt några inlägg om detta men börjar allmänt att tröttna på denna eviga pajkastning där ingen utom klubbarna försöker ta ansvar och samtidigt är det alltid de som får mest skit.
Med april började också flyttfåglarna komma tillbaka i stora mängder och en del fågelbloggande blev det och ett intresse jag haft sen barnsben börjar ta mer tid i anspråk.
IKEA öppnar ny stor butik på Erikslund och eftersom det är en dag jag jobbar hemifrån så skjuter jag på arbetstiden och tar med mig Lilleman på en premiärfika där.

Maj

Nu blir det officiellt att Fågelskådning ska bli min 40-årskris. Här ska införskaffas tubkikare och det ska kryssas fåglar.
Något jag förvisso sysslat med sporadiskt sedan 8-årsåldern, men bara som en bisyssla vid andra aktiviteter eller från köksfönster. Nu ska det avsättas tid för det och det blir en hel del vardagkvällar ute vid frövisjön och helgmornar på Asköviken. En hel del bekanta höjer dessutom ögonbrynen och blir en smula förvånade över mitt intresse.
Lilleman tappar sin första tand lagom när jag fått min på tradera förvärvade systemkamera.
Gambleputti.se görs om till fotoblogg och med relativt låg frekvens uppdateras den med bilder som jag eller Flisan tagit.

Juni

Händelserik månad som började med Kristiflygare och en tur till Närke och Tysslingedagen där släktingar är med som utställare. Själva är vi bara glada besökare och det här var andra året för oss där, men vi fortsätter nog att åka dit för det är alltid kul att träffa släktingar.
Sen säger NPG äntligen ja, så efter 13 år i synd blir vi äntligen lagvigda och våra barn slipper skämmas över oss.
Flisan fyller 12 och slutar mellanstadiet och Lilleman slutar förskolan.

Juli

Mer bröllop. Den här gången är det NPG:s storebror i Bohuslän som gifter sig. Vi bor på Fawlty Towers motsvarighet i Uddevalla och passar också på att se Roxette i Göteborg innan vi drar vidare mot Karlstad och hälsar på Syssling M med familj.
En snabb mellanlandning hemma med besök och övernattning av goda vänner på väg Norrut för att sedan själva också fara norrut. En hel vecka hos svärmor och svärfar med en tur norr om Polcirkeln och besök i Jokkmok.
Vi hade inte planerat in någonting men lyckades trots det ha ett fullspäckat schema hela semestern, och det fortsatte på helgerna hela hösten.

Augusti

Börjar uppe i Norrbotten med lite fågelskådning och 6-årskalas med Bilar2 på programet. Sen far jag hem allena eftersom resten av familjen tar tåget hem en vecka senare.
Vår tradition med 4 öl och lite mys i början av Augusti blev i år lite halvklen, men 4 pers blev vi med mig och nog han vi väl ta en öl på alla pubar i Västerås i år igen.
Fotbollens dag slutar med att Flisans nya lag äntligen tar sin första poäng. 0-0 mot Skiljebo och Flisan stod i mål.
I slutet av månaden blir jag avbruten i frukosten av att några herrar vill ge mig någon form av straff för att jag gifte mig i smyg. De trodde att en ögonbindel och några extra svängar i Enköping skulle villa bort mig, men jag lyckades berätta var vi var hela vägen.

September

September började med abborfiske och kräftskiva vid och i Åmänningen, helgen efter for vi till Asköviken på Öppet hus och Lilleman skulle ha 14 kryss. Nu blev det bara 13 kryss för hans del, men vilken kille.
Som sig bör i September så for jag också till hemlig ort med Rotundaskolans gamla gäng och fiskade och åt kräftor.
En gemensam 40-årsfest för mig, min bror och storasyster som inte är min syster hade vi i Kolbäcksparken, där det plankades på gammalt hederligt vis.
Jag tror också att jag började spela WordFeud i september, åtminstone verkar det så på vissa blogginlägg.

Oktober

Höststräcket är i gång ordentligt och den ovanligt varma hösten gör att gäss och vadare stannar ganska länge hela oktober går det utmärkt att spana efter fågel. Jag hittar ut till Hjälstaviken utanför Enköping och får en del kryss.
Facebook ändrar utseende och folk får panik och uppmanar varandra att ändra inställningar så att man stänger ute sina kompisar 🙂
Fotbollsallsvenskan avgörs i slutet av Oktober med att HeIF tar guld. AIK får kämpa ett tag till för att säkra stora silvret.

November

Varmaste November i mannaminne och fågelmatningen jag och Lilleman startat i oktober gör att det börjar växa havre på vår altan.
Som 40-årspresent blev jag och bror bjudna på AIK-Modo och Modo-AIK så två helger gick åt till brödrafight i Hockey. Inte fullt så kul på Hovet, men desto roligare i Ö-vik. Där lärde vi oss också att Olereys är et disco och att man ska dricka jäger och redbull.
Jag och Lilleman var i Bro för att försöka se Sveriges första Brunsparv Bruntrast. Som nybörjare i det där med drag kom vi givetvis för sent, men tar nya tag till nästa gång det siktas en raritet i närheten.

December

Julkalendern på bloggen var ett gäng roliga youtubeklipp, annars blev det mest glöggrecept och julförberedelser som vanlig.
Nu gör vi bokslut och ser fram emot ett framgångsrikt 2012


Kommentarer

7 svar till ”Bokslut 2011”

 1. BrunTRAST :mrgreen:
  Gott nytt skådarår 2012…

 2. Profilbild för Gambleputti
  Gambleputti

  Vilken miss, eller så försöker jag förtränga att jag missade fågeln 😉
  Har du för övrigt något tips på någon bra vintermatning i Västeråstrakten. Under julhelgen var vi ute på en matning i Luleå och hade riktigt trevligt och fick se en del skogsmesar och annat skoj som är lite svårt att locka in till radhuslängan.

 3. Det är egentligen bara två extraordinära matningar häromkring. Den ena är Skillberg-matningen med oskygga nötkråkor, titor, spettar, tofsmesar, svartmes osv. Kan var svår att hitta till första gången dock.
  Den andra är Ekliden, Rönnby. Matning med stenknäck. Jag hade 6 st framme samtidigt förra veckan. Rekordet är +30 st.
  Vill du vara med i västeråslaget i Artrallyt den 14 januari förresten? Läs mer på föreningens facebooksida.

 4. Profilbild för Gambleputti
  Gambleputti

  Jag ska väl få ändan ur vagnen och betala min medlemsavgift först kan jag tänka. Men givetvis vill jag vara med.

 5. Profilbild för Gambleputti
  Gambleputti

  Ligger Skillbergmatningen långt från punkten på Svalan eller vad är det som gör det svårt att hitta.
  Där har VOF lite att lära från NOF. De har lagt upp sidor med bra fågellokaler med kartor och vägbeskrivningar.
  Saknar faktiskt en bra guide till länets alla fågellokaler.

 6. Matningen ligger inne i skogen. Man stannar i princip bara längs vägen och går rakt in i skogen. Det finns inga skyltar eller liknande som talar om platsen. Har man tur står det bilar där men är ingen där så åker man garanterat bara förbi.
  Jag tog upp det där med guide till lokaler när jag tillträdde i styrelsen. Det finns planer på en bok om länets lokaler och såvitt jag vet är allt färdigskrivet. Men att ge ut den har legat still i flera år och ingen vet än om det blir nåt. Vi ska även byta plattform för hemsidan så möjligt kanske kommer det mer lokalinfo där. När den nya sidan kommer kickas igång vet jag inte.
  Skånes OF är trevlig, där kan man ladda hem GPS-filerna till platserna. Det är nånting att sträva efter.

 7. Profilbild för Gambleputti
  Gambleputti

  Som nybliven medlem blir man en smula nyfiken på vilken plattform det blir? Jag har ju fuskat en hel del med framförallt WorPress och där finns det goda möjligheter till att skapa dynamiska sidor.
  Finns det färdigskrivet material så är det väl inte så mycket jobb att lägga ut det på nätet med länkar till google-maps eller andra positionstjänster.
  Själv har jag påbörjat en google-karta med platser utmärkta, mest för egen del och för att kunna dela med mig till vänner.
  //maps.google.se/maps?hl=sv&ll=59.889053,16.290734&spn=0.001526,0.005284&t=h&z=18&vpsrc=6

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.