Idag har det varit en lång dag, och tur är väl det för annars hade vi nog inte hunnit med allt.
Jag var på AW igår och kom hem sent, men eftersom man fyllt 40 vaknade man i alla fall tidigt och var kissnödig. Så kl 7.15 var man i full gång.
Programmet för dagen var att skjutsa Flisan till träningen och sen skulle jag och Lilleman upp i Svartådalen och leta efter Strömstare.
Lilleman spanar efter Strömstare i Svanå
Storasystern vaknade dock med ”ont i halsen”, så det blev ingen träning för henne, utan istället gjorde hon oss sällskap på vår exkursion.
Första stoppet blev Svanå och forsarna kring det gamla nedlagda bruket. Vi började högst upp vid dammen och spejade åt båda håll från bron utan någon framgång, men när vi gick nedåt utefter strömmen så hittade vi en Strömstare ganska snabbt. Sittandes på en sten mitt i forsen. Sen flög den nedströms och vi knatade efter men tappade bort den igen. Lite ströletande efter den gav inga resultat så vi for vidare norrut mot Skillberg där både Flisan och Lilleman var framgångsrika med kameran. Bilder finns och fler kommer på Gambleputti.se
Tillbaka från vår fågelexkursion så räknade Lilleman och jag fåglar vid vår egen matning. Pilfink var helt klart den vanligaste fågeln hos oss. Vi kommer att genomföra en räkning i morgon också så får vi se vilken av dem vi skickar in.
Sen visade det sig att tiden började bli knapp. Vi skulle ju iväg på kalas i Vällingby eftersom kusinerna M&M fyllt/ska fylla år.
Vi blev bara en halvtimme sena dit och det fanns både kaffe och kakor kvar till oss.
9 rätt på tipset och 100 spänn på en trisslott får läggas till en i övrigt lyckad dag.