Förmiddagstur till Skultuna

På lördagar är det träning för Felle och NPG. Jag och Lilleman skjutsade Felle till träningen och sedan hade vi två timmar att slå ihjäl. De timmarna använde vi till en fågeltur i Skultunatrakten.
Vi hade inget speciellt mål med turen utan vi fick se vad det kunde erbjuda. Upp efter väg 56 och sedan tog vi av mot Myrby mot Frövisjön, den vägsträckan såg vi fjällvråk på under Artrallyt men idag hade vi ingen tur.
Första stoppet blev Frövisjön. Mest för att få se hur sjön såg ut vintertid och en liten förhoppning om Varfågel. Även här hade vi ingen lycka med fåglarna, men vackert väder och ett fint snötäcke räckte för oss.
Jädra Bro
Nästa stopp blev Jädra Bro några hundar meter uppströms Skultunasågen. Där finns en liten mysig vintermatning med grillplats och vindskydd. Domherrar, Gulsparv, Talgoxe, Blåmes, Entita, Koltrast, Nötväcka, Grönfink, Skata och Kaja blev resultatet där.
När fötterna blev för kalla tog vi oss tillbaka till bilen och åkte till Ekliden. Västerås säkraste Stenknäckslokal. Mycket riktigt hittade vi 4 Stenknäckar där, men också Gulsparv, Koltrast, Domherre, Grönfink och Gråsiska. Kanske en Snösiska, men vi fick inte tillräckligt lång tid på oss för att artbestämma den.
En trevlig tur men behållningen från förmiddagen var när vi klev ut utanför dörren för att gå till bilen. Ett herrans liv på kråkorna ovanför oss och där jagade de en Sparvhök bara 10 meter ifrån oss.
Nu blir det After Bird i tv-soffan med Poppers Pingviner.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.