Lilleman mot 100-klubben

Profilbild för johankarlsson

Sverigelistan
Huvudnöjet med att skåda fågel är givetvis naturupplevelsen men jag skulle givetvis ljuga för mig själv om jag påstod att det bara var det som driver mig. Tävlingsinstinkten och att jaga X är också en stor morot och nog finns det turer som inte har så mycket naturupplevelse utan bara syftar till att kompletera någon lista.
Lilleman kan ibland vara riktigt x-fixerad, som idag när vi såg Lärkorna nästan direkt när vi kom ut till Bocksjön. Efter ett tag försvann de ur sikte och när jag 10 minuter senare hittade dem igen påpekade det, svarade han bara kallt. – Äh vi har dem redan på årslistan.
Hans mål i år är att komma upp i hundra och dit har han bara 11 arter. Jag räknar med att det målet är uppnått någon gång i början av Maj. Själv siktar jag på att komma upp i 200 men det kan bli knivigare med tanke på att det blir svårare och svårare att kryssa ju högre upp man kommer. Man har liksom tagit alla enkla redan.
Anledningen till att jag är ganska säker på att Lilleman fixar 100-klubben redan i början av Maj är att jag gick igenom hans lista och konstaterar att följande relativt enkla arter saknas.

 1. Svartsnäppa
 2. Gluttsnäppa
 3. Grönbena
 4. Enkelbekasin
 5. Gråtrut
 6. Havstrut
 7. Skäggdopping
 8. Svarthakedopping
 9. Gråhakedopping
 10. Blå Kärrhök
 11. Pilgrimsfalk
 12. Rödhake
 13. Buskskvätta

Lägger man sen till några senare flyttfåglar som t ex Svarttärna, Fisktärna, Hussvala och Tornseglare så garanterar jag att 100-strecket är passerat med råge innan Maj är slut.
Någon som vågar sig på en gissning på vilken art som blir hans 100:e. Den som gissar rätt blir givetvis bjuden på 100-klubbstårta.
 

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.