Årets första lärka

Som vanligt på lördagar åker damerna i familjen på sina respektive träningar och givetvis passar då jag och Lilleman på att åka ut och titta på fåglar.
Bocksjön
Bocksjön – Ja det är en sjö där på våren 
Idag styrde vi kosan mot Hedensberg och sedan Bocksjön. Vid Hedensberg har det under veckan observerats flockar med Snösparv och vi har varit där tidigare utan resultat. Så också denna gång.
Igår när vi var där så valde vi att åka ut till Asköviken när vi konstaterat att Snösparvarna inte var där. Ett misstag visade det sig för hade vi åkt till Bocksjön istället hade chansen varit god för både Tornfalk och Blå Kärrhök som observerades där just den tiden.
Idag åkte vi i alla fall dit och även om Blåhöken och Tornfalken inte visade sig för oss så var det en lyckad tur för vi fick både se och höra årets första lärka för vår del och hörde en Spillkråka hävda sitt revir i skogen bakom oss. Kryss för Lilleman och Sånglärkan som jag är ganska säker på att han både hört och sett tidigare var inte noterad i hans lista så det blev faktiskt två kryss för den lille.
Domherrar hördes också ropa från skogen och Fjällvråken satt i sitt vanliga träd och spanade så än finns det vinter kvar. (säger mor)
Strax innan vi begav oss därifrån hörde vi också något som vi misstänker kan ha varit en Gärdsmyg, men helt säker var jag inte så den lille rackaren fortsätter att gäcka mig. Lite av en skam-art för mig att inte ha på listan, men snart kommer den.
Nu har vi packat ihop korv och bröd och bett Farfar rulla fram grillen så blir det en tur mot Kolbäck och Strömsholm för att se om vi kan se några Gäss och ett årskryss på Tofsvipan borde vi fixa under helgen också för nu är det på gång tillbaka alla vårfåglar.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.