Synkronisera dina kontakter

En ganska vanlig status på facebook är att folk berättar att de har en ny telefon och nu behöver hjälp med att få sina vänners telefonnr.
Jag har själv råkat ut för att bli av med alla mina kontakter och det är jättejobbigt. Det var på 1900-talet och då hade man inte ens facebook som man kunde gå ut på och be folk om deras nummer.
Men faktum är att man inte behöver strula med att flytta kontakter mellan telefoner, eller riskera att slarva bort dem för att man byter telefon eller simkort längre.
För att undvika detta kan man se till att synkronisera sina kontakter med t ex Gmail.
//youtu.be/Kt_-qHczCMg
Har man en Android-telefon så finns denna synk inbyggd i telefonen och man får ange vad man vill synka när man startar telefonen första gången.
Med iPhone finns det också inbyggt om jag fattat allt rätt. Är inte så bevandrad med den luren, men försöker mig hålla mig lite uppdaterad.
Har man någon annan telefon finns det mer information om hur man skapar en synk på //www.google.com/mobile/sync/
Om man synkar sina kontakter så kan man enkelt synka dem till en ny telefon med hjälp av sitt gmail-konto och man behöver aldrig vara orolig över att förlora sina kontakter igen.
Gillar ni inte google eller Gmail finns det säkert andra tjänster som erbjuder samma sak, men jag har använt Gmail för detta så länge jag kan minnas och har aldrig haft problem med det.
Var rädda om era kontakter. Man kan inte förlita sig på telefonkatalogen längre.
 

2 kommentarer

  1. Storasyster

    Meh det kunde du väl ha berättat tidigare…

  2. Gambleputti

    Jag försökte, men du var för upptagen med att spela Wordfeud med min fru 😉

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Godisgris.se

Tema av Anders NorenUpp ↑