Från datasupport till fågelakuten

Profilbild för Johan Karlsson

Alla känner säkert igen att man råkar bli sin bekantskapskrets specialist på något ämne man gillar eller är duktig på, eller rent av jobbar med.

En rörmokare får alla gånger rycka in och fixa toaletten hos folk och läkare får säkert mängder med frågor om allt från leverfläckar till tjorviga magar.

I mitt fall var det länge mitt intresse för ny teknik och datorer som gjorde att jag fick rycka in och städa datorer och hjälpa till när folk surfat på suspekta sidor och fått virus.

Det hela blev än mer påtagligt när jag jobbade med datorer och IT-support. Kom man hem till någon fick man hjälpa dem med nätverket eller datorn.

Jag tycker inte att det var tråkigt. Jag gillade det och uppskattade att folk var tacksamma med den hjälp jag gav dem.

Jag är ju en smula utåtriktad med vad jag gillar och det rådde nog inga tvivel om att jag gillade datorer och smarta telefoner. Det gör jag fortfarande, men det är inget jag skyltar med längre. Däremot skyltar jag med att jag gillar fåglar och nu är det mest fågelfrågor jag får.

Det kommer inspelningar på kornknarrar och vaktlar, fåglar som krockat med fönster fotograferas och skickas på messenger till mig.

Jag tycker faktiskt detta är lite roligare än att hjälpa folk med sina datorer, för det går lite fortare. Så fortsätt gärna skicka bilder på fåglar till mig.

Men låt fågelungarna vara. Stoppa in dem i en buske och lås in katten.

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.