Jag kan tänka mig att några av mina vänner som var med och svin och svensexade Nutte och Kimmo igår är en smula tröttare än vad jag är. Jag valde att inte följa med ut på krogen utan gick hem efter spa och middag.
En mycket trevlig kväll i glada vänners lag.
Morgonen har som vanligt gått åt till skådning och jag utökade årslistan med 4 och liferlistan med 2 idag, vilket får ses som en lyckad förmiddag. Men kallt var det.
Jag började med en tur ut till Ängsö. Där hörde jag en vattenrall och såg en storskarv. Sen hittade jag ängspiplärkor i en hage. Lyssnade också på enkelbeckasiner och skrämde upp en skogssnäppa när jag skulle ut till tornet. I gölen närmast slottet såg jag två svarthakedoppingar och vid parkeringen en gröngöling.
Efter Ängsö åkte jag hem och kollade om Lilleman ville med mig ut till Frövisjön, men han kände sig fortfarande lite hostig och trött så han stannade hemma.
Vid frövisjön hörde jag min första Trädlärka. Har nog hört den tidigare, men inte noterat att det varit en trädlärka. Det samma gäller vattenrallen ute vid Ängsö.
Vid Frövisjön var det nog ännu kallare, men en timme stod jag ut och fick bland annat se Tornfalk, bobyggande Gråhakedoppingar, Skedand, Snatterand och en flock med 7 vadare som jag tyvärr inte hann artbestämma. Kan ha varit grönbenor eller Gluttsnäppor, avståndet och avsaknaden av något att relatera till i storlek ställde till det för mig.
Nu sitter jag hemma och tinar upp och funderar på vad jag ska äta för lunch. I eftermiddag blir det en tur till Kolbäck för att fira min mamma som fyller år.