fjällpipare
NPG for på AW på BMB så jag och ungarna blev ensamma hemma.
Utbudet på TV föll ingen av oss i smaken, så vi tog med oss lite mys och drog till Asköviken istället. I hopp om att höra Vassångare och kanske dubbelbeckasin, eller varför inte få se en Jorduggla.
När vi kom ut så blåste det nästan storm och åt fel håll så det var inte lätt att höra någonting från vassen. När vinden mojnade en stund kunde jag höra något svagt som med ganska stor sannolikhet var en vassångare. Tyvärr var det inte tillräckligt stor sannolikhet för att det skulle vara kryssbart. Några beckasiner varken såg eller hörde vi och Jordugglor måste bara vara ett fabeldjur. De är bara påhittade.
En vacker Årtahane låg riktigt nära gömslet (givetvis var inte kameran med) och Småfläckig sumphöna spelade precis intill spången. Vi letade som tokar för att försöka hitta den, men de är bra duktiga på att gömma sig.
Nu är det bara hoppas på att vinden mojnar till i morgon bitti och att jag vaknar tidigt. För då gör jag ett nytt försök på Vassångaren.
Tidigare idag hade vi lite bättre lycka, jag och Benjamin. Då drog vi ut på åkrarna mellan hedensberg och Tillberga och tittade på Fjällpipare som stannat till för att få sig en titt på vårt vackra Västmanländska jordbrukslandskap. Två storspovar som länge var kandidater till att vara Småspov och årets första Tornfalk för Lilleman.


Kommentarer

Ett svar till ”Fredagsmys”

  1. Profilbild för Tony Mesch på Facebook
    Tony Mesch på Facebook

    Å själv ”lät” jag Jenny åka på a w för att jag och Tindra skulle se och prata mer hockey hos grannen. Vi hade en mycket trevlig kväll! Många goda skratt! Dock inga kryss…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.