Visst är det smidigt att handla på nätet. Klicka runt på en webshop och beställa, så kommer prylarna hem till dörren eller till närmsta paketleveransställe. (men för det mesta blir det något annat ställe lite längre bort)
Nu senast behövde vi en ny ugn eftersom den gamla kastat in handuken sedan några månader tillbaka. Jag var och kikade på IKEA lite och hörde mig för. Sen när jag väl bestämt mig, (eller frågat NPG om jag fick bestämma mig) så surfade jag in på deras sida och beställde en ugn med hemleverans.


Ugn
När jag ändå var i farten så designade jag och Felle en garderob till henne och beställde det också. Så skönt att slippa bära hem alla platta paket. Nu var det bara att vänta. Den 29/6 var leveransen preliminärbokad och igår fick jag samtal från en automatisk uppringare där jag fick svara JA och NEJ och RADHUS på en hel radda frågor. Allt var spikat och jag letade fram min skruvdagare och alla IKEA-nycklar jag kunde hitta.
Nu skulle här monteras garderober och kopplas in en ugn.
Någon gång mellan 9-15 skulle jag bli uppringd av en speditör och redan 9.15 ringer de. Men bara för att berätta att deras chaffisar var sjuka så att de inte kunde leverera till mig.
Jo sa jag, jag kan inte vänta till på måndag. Jag ska se vad jag kan göra sa speditören och kl 14.30 kom det en lastbil.
Nu skulle det monteras och kopplas in ugn!
Trodde jag!
Nog kom det en ugn med lastbilen, men inte en vit och fin ugn som matchade vår övriga inredning, utan en rostfri och ful som vi haft tidigare.
Jaja, den var säkert dyrare och har vi levt med en sådan ugn tidigare så kan vi säkert fortsätta med det tänkte jag och plockade bort den gamla trasiga ugnen.
Nu visade det sig att den satt fast i vägguttaget. Inte sådär elektrikerskruvat som man gör med spisar i 3-fasuttag. Nej den hade smält fast i uttaget och stickkontakten såg ganska hälsovådlig ut. Det kanske inte var ugnen det var fel på trots allt.
Det blev till att ringa alla jag känner som kanske känner någon elektriker, för det här måste undersökas närmare innan jag åker och byter ugnen.
Jag lämnade sedan ugnen åt sidan, och fokuserade på garderoberna istället. Nej inte riktigt, jag avreagerade mig först med lite dataspel. Men sen öppnade jag varsamt det första platta paketet med en garderobstomme i och bar upp den första sidan till Felles rum.
ehummm? Den var typ en halvmeter för hög kändes det som. Hade jag inte beställt 201-stommar?
På orderbekräftelsen gick det inte att utläsa hur höga stommarna och dörrarna jag beställt var, men av priset att döma verkade det som att det var jag som……
HADE BESTÄLLT FEL!!!!!
Ingen ny ugn, ingen ny garderob och så måste jag hyra släpvagn och åka till IKEA och bära mina platta packet trots allt.
Men jag fick i alla fall hjälp av en vänlig bekant med elektrikerkompetens som kommer och hjälper mig med mitt trasiga uttag och stickkontakt på söndag.
Nu åker jag till Sätra Brunn och går på Vernisage