Idag fick jag min nya tubkikare och blev givetvis som en 5-åring på julafton när jag packade upp alla paket.
Lämpligt nog hade VOF onsdagsutflykt just idag så det blev läge att testa den på en gång. Jag packade ner lite fika och fågelbok samt den gamla tuben i den fina ryggsäcken som ingick i paketet. Den ryggsäcken var nog köpets mest positiva överraskning. Satt skönt på ryggen och rymlig trots att den såg ganska liten ut.
Anledningen till att jag packade ner den gamla tuben var att min kompanjon Lilleman ännu inte orkar bära den, så trots att jag skaffat mig en finare och lättare tub för dyra pengar så får jag bära tyngre.
Ute vid Lövstagömslet vid Asköviken fick jag då chans att testa min nya skönhet i fält på riktigt. Jag har visserligen testat liknande tuber i fält och just denna modell har jag testat på mässor, både ute och inne så jag visste vad jag köpte, men nu var det premiär i fält.
Rackarns vilken skillnad. Jag skruvade upp på maximal zoom 75x (Vilket inte innebär att det är 75 gånger större utan att det jag ser i kikaren är 75 gånger närmare, ett föremål på 750 meter kommer att uppfattas som om det vore 10 meter bort)
Den gamla har 60x zoom men det var bara i undantagsfall jag använde det och då med riktigt bra ljusförhållanden eftersom skärpan försämrades avseveärt. Med den nya tuben kändes det som full skärpa vid full zoom och jag kunde nu se detaljer på små vadare som grönbena perfekt, där jag tidgare bara kunnat konstatera att det var en grönbena eller möjligtvis en skogssnäppa.
Ska bli riktigt skojigt att testa denna på en bättre tur vid Frövisjön eller Hjälstaviken någon helg framöver.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.