Fem tallbitar har kalasat på rönnbär inte långt från där jag bor, så idag när jag hämtat Lilleman åkte vi bara hem och hämtade kikare och kamera och svängde förbi Bjurhovda.
Lilleman som inte alls är lika entusiastisk nu när det börjar bli kallare hoppades att vi skulle höra eller se en tallbit hemma så vi slapp åka. Men väl på plats blev han lika upprymd som han brukar bli när vi lyckas träffa på nya fåglar.
tallbit
Lite störande när jag kommer hem och ser på svalan att någon sett en hornuggla på andra sidan vägen bara en kvart efter att vi åkte därifrån. Dubbel-X i mitten av November hade annars varit riktigt grymt.
Jag åker ju dessutom till Skåne i morgon, så jag får ingen möjlighet att ge mig ut och leta efter den i helgen. Hoppas att Falsterbo kan ge mig något oväntat X istället, men det är lite väl sent på säsongen.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.