Nu har vi kommit hem från Skåneland, där vi firat Jenny och Conny som gift sig, Conny som fyllt 40, Mårten Gås och Fars Dag.

Jag ville inte ha i fars dags-present. Jag ville bara få tillbringa morgonen och förmiddagen för mig själv ute på Falsterbonäset och det fick jag. Trots att det är sent på säsongen så tycker jag att det var en riktigt bra fågeltur. Ett X blev det dessutom. Tretåig mås har jag aldrig sett förut. Jag var en smula tveksam och bläddrade fram och tillbaka i fågelboken rätt länge och när vi kom hem så sökte jag bilder på svalan både på tretåig och förväxlingsrisker och spikade den till slut.
 
Hade jag varit mer uppmärksam hade jag kanske hittat sandlöpare som också saknas, för det rapporterades in sådana idag, men de enda vadarna jag hittade var Roskarl, Myrspov, Storspov och Kustpipare.
Jag fyllde dessutom på mitt fotoarkiv med Bläsand, Brunand, Råka, Havstrut och Vinterhämpling, och täppte till en lucka på Svalan som stört mig ett tag. Röd Glada.
NPG och hennes kompisar tyckte givetvis att det var lite extra spännande att åka bil med mig när det var fåglar överallt. röda glador i mängder, råkor, kajor, tornfalkar, En havsörn som upptäcktes av NPG, brun glada, tofsvipor.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.