Fågelräkning 2012-12-16

Förra helgen fick jag syn på en katt som tryckte i buskarna och gjorde utfall mot ett av mina fågelbord och trafiken till just det bordet har avtagit nämnvärt den senaste veckan. Därför satte jag i lördags upp ett hönsnät som jag hittade hos mina föräldrar. Detta verkade ge avsedd effekt och i går var det återigen lite fåglar som vågade sig fram till det bordet.
Blåmes
I går när jag skulle genomföra min veckoräkning så var därför förväntningarna lite lägre, men sett till antalet individer så tror jag inte att det minskat något. Däremot så höll de flesta till vid mitt nya fågelbord där katten inte legat och lurat.
Blåmes och Talgoxe lite sparsamt och mycket gott om Pilfink precis som vanligt. Det som stack ut var att vi inte hade en enda gråsparv under själva räkningen, och bara en ensam hona under hela dagen.
Även grönfink var det färre av igår under räkningen, men vi har fortfarande gott om dem i grannskapet och de är lite mer mobila av sig än t ex pilfinkarna som kan sitta och trycka i samma buskar hela dagen känns det som.
Detta beror nog på att fler grannar börjat mata fåglar nu när vintern slagit till ordentligt för även Pilfinkarna börjar flytta på sig mer och talgoxarna och blåmesarna stannar inte lika länge innan de drar vidare.
Resultatet av räkningen blev som följer.

Talgoxe 2

Pilfink 31
Blåmes 3
Koltrast 2
Björktrast 2
Grönfink 1
Noterbart är att jag strax innan jag började räkna hade 3 koltrasthanar under samma bord samtidigt, vilket är imponerande med tanke på att de i princip är i luven på varandra hela tiden.
Veckans diagram
diagram2 (2)

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.