Idag fyller jag år och det enda jag ville ha var att ta en fågeltur, gärna med hela familjen, men 50% av familjen ville hellre städa och fixa fika till eftermiddagen så de fick dispens att inte följa med.
Årets elfte timme skulle givetvis spenderas med att försöka få någon art som saknades på min årslista i Västmanland. Skäggmes och rapphöna fick det bli fokus på, men varken väder eller tålamod var på min sida idag så jag och lilleman fick mest se kråkfåglar och några björktrastar på hal is.
BjörktrastVi började turen i vassen mellan cykelvägen till Gäddeholm och Björnöbron, men det enda vi hittad där var en Nötskrika som vi lyckades skrämma iväg.
Lite kalla och blöta efter att jag plurrat gav vi oss vidare mot Asköviken och där var det halt var man än gick, så snabbt gick det inte att ta sig ut till Lövstagömslet. Väl framme föreslog Lilleman att vi skulle åka hem och  jag som hade en dyblöt mössa och nästan lika blöta vantar höll med.
Vi tog en lång väg hem och spanade efter rapphönor men det enda vi såg var kajor, skator och kråkor.
Nu lägger jag nog ner jakten efter ytterligare arter i år och vässar klorna inför nya årskryss 2013
Bara att hoppas att ställningen i år håller sig. En delad 5:e plats på 202 arter känner jag mig nöjd med.
listavstm
 


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.