Nu vässar vi öronen

I kväll tog jag och Benjamin en promenad mellan Björnöbron och Trådarön via änden av landningsbanan på Hässlö.
En av de bästa promenadvägar man kan ta här i Västerås om man gillar fåglar. Förr oss är promenadsträckan utmärkt träning för våra öron och allt vi hör noteras. Kvällens promenad gav ett 25-tal arter varav de flesta identifierades med hjälp av läten och denna träning behövs för att komma i form tills sångarsäsongen drar igång på allvar.
Lövsångare och sävsångare var de sångare vi hörde idag. Lövsångaren som är Sveriges vanligaste fågel hör man överallt. Däremot brukar det vara knivigare att hitta dem när de gömmer sig i lövverken.
lövsångare
 
Men än har inte löven kommit ut och då har de lite svårare att gömma sig för mig, så idag fick jag en bild på en. Just denna individ höll dock tyst, så artbestämningen var inte helt självklar eftersom det finns andra sångare som är väldigt lika lövsångaren, men med fotots hjälp och efter lite bläddrande i fågelguiden så bestämde vi den till lövsångare till slut.
Dagen började annars vid Asköviken, där jag hittade mina första brushanar för året och tittade lite på den större beckasinsnäppan som fortfarande drar stor publik till spången. Ganska skönt att ge sig ut tidigt och komma hem innan resten av familjen vaknat.


Kommentarer

2 svar till ”Nu vässar vi öronen”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.