Jag sätter nog för låga mål

Inför året satte jag upp några mål med mitt fågelskådande för att det blir lite roligare på det sättet.
Inför året låg jag på 239 arter och tänkte att 250 kunde bli ett lämpligt mål. 21 nya arter skulle inte vara för lätt utan jag skulle få kämpa lite.
Det andra målet jag hade var att jag skulle se fler arter i västmanland än vad jag gjorde förra året. 202 arter slutade jag på då.
Västmanlandsmålet nåddes den 31/7 med  vit stork och 250 arter uppnåddes igår med myrsnäppa, så nu är jag klar för i år och det är bara den 15:e Augusti.
Jag borde kanske ha firat X250 igår, men gårdagskvällen avslutades med en dipp då jag blev 2 minuter sen till en stäpphök och det hjälpte inte att jag stod kvar till långt efter solnedgången. Den hade sagt god natt.
stäpphök
Inte min bild
Stäpphöken hade redan gäckat mig några gånger under en veckas tid då den först observerades, men jag var i gott sällskap. Endast 3 skådare hade sett den fram till då.
Själv hade jag spanat på slätten norr om Västerås ett antal kvällar och mornar sen i onsdag. Jag tror att dippen igår kväll var mitt 6:e resultatlösa försök. Men skam den som ger sig tänkte jag och ställde klockan tidigt så jag kunde ta en omväg till jobbet.
När jag vaknade nåddes jag av ett meddelande i mobilen att den hade setts födosöka kl 5, men när jag kom dit en och en dryg timme senare fanns ingen stäpphök där.
Efter jobbet skulle jag skjutsa Felle till fotbollsträningen och när hon tränar brukar jag passa på att skåda lite, så också denna gång och den här gången blev det äntligen bingo. Första stoppet gav ingenting, men på andra stället hittade jag den födosökande på samma salixplantering som den varit vid strax innan jag kom i går kväll.
Ytterligare fyra skådare såg den samtidigt och när den försvann bakom en lada fick vi till slut byta plats, men efter det lyckades vi inte återfinna den. Jag var tvungen att åka och hämta Felle efter träningen så om den femte skådaren som anslöt lyckades hitta den vet jag inte, men jag hoppas det.
Nu firar jag mina uppnådda mål och mitt senaste X på en av de snyggaste rovfåglarna med en öl och en snus.
 


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.