Var är alla kulturförsvarare nu?

Läser att skolorna i Åre hade bestämt sig för att inte servera julmat i skolan i år.
Det hela verkade bero på att det skulle sparas och skolorna hade kommit överens, men en kreativ kock sparade in samma pengar och såg till att fixa det hela och ändå hålla budget.
Men för rättvisans skull ryckte en byråkrat in och beslagtog maten så att Stamgärde skola inte kunde ge sina barn något andra skolor i kommunen heller inte fick.
julbord
Som boende i Västerås behöver jag kanske inte bry mig om detta, men frågor dyker ändå upp. Varför tar skolor gemensamma beslut om detta? Varför inte nöja sig med att bestämma sig för ett besparingsmål och sen låta kockarna verkställa och detaljplanera det själva.
Nästa fråga som dyker upp är hur byråkraten som beslagtog maten tänkte. Det skulle sparas, men om man konfiskerar råvaror från en skola, måste skolan överskrida sin budget för att köpa in nya råvaror.
Men den största frågan av alla som ploppar upp i mitt huvud är varför ingen av de kulturförsvarande och ”sverigevänliga” sidorna på nätet uppmärksammat detta. Jag hittar inget på Avpixlat och ingenting på Fria tider och söker jag igenom inläggen på Flashback är det också helt tomt om detta.
I mina ögon är byråkrater ett större hot mot våra traditioner än vad de konstruerade kopplingarna till islamisering och invandring de lyckas hitta på Lucia och skolavslutningar.
Detta drabbade dessutom alla barn i hela kommunen inte någon enstaka unge som inte fick vara pepparkaksgubbe, eller en enskild skola som valde att fira sin skolavslutning i en för dem lämpligare lokal än en kyrka.
För inte kan väl den plötsliga tystnaden bero på att det är för svårt att hitta enkla kopplingar till invandring när det gäller vår julmat som faktiskt har lite av varje för alla smaker oavsett om man är vegan, LCHF:are, muslim eller kristen.
Nej de där sidorna kämpar väl för den svenska kulturen och våra traditioner oavsett varifrån hotet kommer!


Kommentarer

Ett svar till ”Var är alla kulturförsvarare nu?”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.