Ett sista ryck kanske?

Nu är det 4 dagar kvar på 2013 och mina mål med fågelskådningen överträffade alla förväntningar och förhoppningar. Men det finns trots det några små luckor i min årslista som jag inte skulle tacka nej till att fylla.
Inga direkt lätta luckor, men absolut inte omöjliga.

Kungsfiskare

kungsfiskare
En tapper liten övervintrare som innan renoveringen av gamla ångkraftverket i Västerås var en ganska enkel art att hitta på vintern för oss Västeråsare. Nu vet jag inte riktigt var den övervintrar, men den ses då och då i Kolbäcksån så det kanske är där man ska leta.

Snösiska

snösiska
 
Gråsiskans sällsynta kusin som vuxen lyser vitt bland de gråa, men ungfåglarna skiljer sig inte så mycket från gråsiskorna vilket gör arten väldigt svår att bestämma. Vit övergump, Ljusare, mycket liten näbb. Sitter de still så går det, men dessa små finkar är rastlösa av sig. Idag sågs en kandidat i Västerås, så finner jag lite tid i morgon blir det nog ett försök på denna.

Lavskrika

Grövelsjön_Lavskrika
 
En riktig högoddsare i Västmanland, men den dyker upp nästan årligen och med lite tur så kanske den tittar till någon matning man har nära till. Med ännu mera tur så är det någon man känner som hittar den och med ytterligare lite tur har man tid och möjlighet att kasta sig i bilen och hinna med att se den. Med maximal tur så är det jag som råkar upptäcka den.
Utöver dessa tre så finns det några bubblare som kan dyka upp och då främst sjöfågel som trutar och änder. Men annars är det mest sommarfåglar som flytt Sverige för länge sedan som saknas i min Västmanlands-lista i år.
Därför väntar jag med att sammanfatta december månad och 2013 tills året är slut.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.