Tiotusen tyska bögar

Profilbild för johankarlsson

Jag har en vän på facebook som ganska ofta lägger upp länkar till nyheter, debattinlägg och youtubeklipp för att bekräfta sin egen världsbild. Den kritiska granskningen är inte direkt på topp måste jag säga. Men jag har vant mig.
Idag länkade han med en kommentar om att det var stor humor till ett klipp från Kent Ekroths youtubekanal där nämnde riksdagsman debatterade med Andreas Billström om Asylinvandring från Syrien.
Jag håller med om att det var stor humor. Stor humor att se en retorik från SD som står på repeat och ständigt upprepar detta evighetstjat om massinvandring när Billström lugnt och sansat svarar på de frågor han får. Svaren var väl inte riktigt de Kent önskade sig så han fortsatte att trumma på om massinvandring och undvek att svara på de få frågor han själv fick.
//youtu.be/v6JRsaUuW9E
Klippet börjar med att Kent ringer Migrationsverket för att kolla upp hur många Svenskar som sökt uppehållstillstånd i Sverige. Vilket han givetvis får svar på att Svenskar inte behöver göra.
Detta väckte min nyfikenhet, för vad var det han ville bevisa med det. Hade Billström varit så korkad att han påstått det?
Givetvis hade han inte varit det. Han hade som motargument mot den påstådda massinvandringen presenterat siffror på hur invandringen ser ut och angett korrekta siffror. Runt 100 000 invandrare per år. Varav den största gruppen 20 000 var återvändande svenska medborgare.
Billström pratade alltså om invandring, men för att bevisa att han hade fel ringde Ekroth upp migrationsverket och frågade om uppehållstillstånd vilket är en helt annan sak. Det omfattar många fler än de som ska flytta hit.
Man kan ju tycka att detta borde göra honom till åtlöje, men jag är rädd för att det finns tillräckligt många som likt min vän ser dessa mytspridare som de som vågar berätta sanningen och trots att sanningen sällan är längre än några musklick bort så orkar de inte kolla källan.
Roligast var i alla fall hans otroligt överdrivna och enbart teoretiska siffra på antalet syriska flyktingar som kan komma till Sverige. Det bor 22 miljoner i Syrien och om vi öppnar våra gränser kan det komma 22 miljoner flyktingar hit.
Ja det kan det och det kan också komma 10 000 tyska bögar hit.
//youtu.be/ddiJr3XmGqY
 

Liknande inlägg

Svar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.