Nu när vi far norrut för att fira jul kanske man ska passa på att dra med sig Lilleman på lite vinterskådning. Varm choklad och varma kläder borde gagna för en mysig far och son aktivitet i mellandagarna. Sen har vi det där med tålamodet, men det korta dygnet där uppe i tassemarkerna gör väl att det ändå inte kan bli någon längre strapats.Lappmes
Jag har i alla fall hittat några matningar på bra avstånd som inte kräver några längre strapatser och Lappmes vore ett trevligt kryss även om de senaste obsarna på svalan inte skvallrar om dess närvaro.
Men Tofsmes vore årskryss för mig och Lilleman tjatar om Svartmes och Talltita som han saknar i sin lista.
Har förhoppningar om att en av julklapparna kan få honom sugen på att följa med, men det lär väl finnas andra julklappar som lockar åt andra hållet. Dessutom har han en kusin på plats, och frågan är om det blir några obsar över huvudtaget om man tar med sig två 6-åringar till en fågelmatning i skogen.
Nåja! Den som lever får se.