En dag i skogen

I morse tog jag sovmorgon och vaknade till liv först när Felle och NPG kom hem från fotbollsplanen runt kl 9.
Jag ville ut i skogen och började göra mig i ordning. Benjamin var mer sugen på att ligga hemma i soffan, så honom verkade jag inte få med mig. Jag kokade mitt kaffe, bredde mina smörgåsar och packade ryggsäcken med lite fågelmat och allehanda saker som kan vara bra att ha med sig i skogen.
När jag var färdigklädd och bara hade kängorna kvar att snöra på mig hör jag från soffan att Benjamin nog vill följa med trots allt. Det blev till att bre lite fler smörgåsar och leta fram hans kikare medan han klädde på sig, så klockan han bli halv elva innan vi lämnade ett grått Västerås på väg norrut mot nötkråkor, gråspettar och tjäder.
nötkråka2
Nötkråkor blev det i alla fall. 3 st höll till vid matningen vi brukar besöka. Mesar och nötväckor i stor mängd och två trädkrypare såg vi också. På hackspettsfronten fick vi dock nöja oss med 3-4 större hackspettar.
Efter en och en halv timme vid matningen var smörgåsar och bullar slut så vi begav oss nu vidare och åkte Öjesjövägen där skogsbranden härjade i somras. Några korsnäbbar, (troligen större) höll till i kanten av ett brandhärjat hygge, men några fler fåglar såg vi tyvärr inte där. Däremot hittade vi riktigt gott om svedjenäva.
svedjenäva
Vidare mot Ramnäs och sedan tillbaka mot Västerås. Först via Rålken norr om Skultuna där vi hittade lite mindre korsnäbb och en ormvråk.
Eftersom vi tog skogsvägar hemåt så stannade vi bilen vid Nygård och tog en promenad för att eventuellt lyckas hitta någon rolig hackspett där. Gråspett stod överst på Benjamins önskelista och Tretåig på min, men det enda vi såg var korp och mesar. En spillkråka hörde vi och några korsnäbbar som vi inte vågade oss på att bestämma.
Tjäder kan med lite tur ses i dessa krokar också, men med tanke på att älgjakten nyligen börjat har det väl varit för mycket folk i skogarna på sistone så vi fick vara utan dessa giganter bland skogsfåglarna.
En fin dag i skogen med mycket friskluft och mesar blev det i alla fall.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.