Dagens fågel 6 – Gråsiska

Profilbild för johankarlsson

Gråsiska - Trådarängarna
 
När jag var liten fick jag lära mig att det fanns flyttfåglar och stannfåglar. Flyttfåglarna lämnade Sverige när det blev vinter och stannfåglarna stannade kvar. Ganska tidigt så kom funderingar från mig vart gråsiskor, domherrar och sidensvansar tar vägen på sommaren?
Fågelvärlden är mer komplex än vad jag fick lära mig. Gråsiskor är en s.k partiell flyttare som flyttar dit det finns gott om mat på vintern. Därför kan man se dem i stora flockar vid sina fågelbord vissa vintrar, för att nästa vinter vara nästan helt frånvarande.
Håll gärna utkik i flockarna efter blekare fåglar. Med sig brukar nämligen gråsiskorna ha sin kusin snösiskan.

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.