Dagens fågel 14 – Ökenstenskvätta

ökenstenskvätta
Jag utlovade ju lite extra ovanliga fåglar på söndagar, men jag har också konstaterat att jag saknar bra bilder på de tyngsta arterna. Inte så konstigt, då de inte alltid vill visa sig nära och bra och man inte alltid har tid att spendera till att få det perfekta fotot på den. Sen spelar ju vädret och ljuset viss roll. Framförallt med billig fotoutrustning som min.
Den här ökenstenskvättan dök upp i Trosa förra året och gladde en hel del skådare och fotografer. Jag ville nog gärna smyga lite närmare, för den var enligt utsago ganska oskygg men när jag kom dit så stod en hel skvadron med meterlånga objektiv uppradade på för dem lämpligt avstånd och jag hade inte mage att gå närmare.
Det är ganska vanligt att fåglar flyger fel när de ska flytta och med internet och snabbare kommunikationer så blir det lätt att få reda på vart man ska åka för att få se dessa. Ökenstenskvättan lever i Sahara och skulle med största sannolikhet flyga söderut när den istället styrde kosan norr ut mot Trosa.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.