Månadens fåglar – Februari 2015

Februari är en relativt tråkig fågelmånad. Man har koll på vinterns fåglar och matningar som ytterst sällan bjuder på några överraskningar. Hackspettar och ugglor börjar komma igång så smått, men någon riktig fart är det inte i skogen om inte vädret slår om och bjuder på någon tidig vårdag.
Ett snöväder i början av månaden bjöd mig i alla fall på några snygga obsar av sidensvans på skolgården.
Sidensvans - Hagabergskolan
I övrigt blev det mest helgskådning och en lång väntan på att våren skulle komma och runt den 20:e kom det lite vårvärme med tofsvipor. Helgen efter hittade vi den första lärkan vilket alltid är lika roligt. Men oftast var det blåsigt och kyligt vilket gjorde att månaden som helhet som vanligt inte gick till historien.

Kortfakta

Antal inrapporterade arter

Jag: 43
Benjamin: 25

Antal X

Jag: 0
Benjamin: 0

Antal årskryss

Jag: 13
Benjamin: 10

Minnesvärda observationer
  • Nötkråka i Kolbäck
  • Mindre korsnäbb vid Frövisjön
  • Kungsörn vid Bocksjön

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.