Fåglar jag fotar – Backsvala

Nu är alla arter på A klara och jag kastar mig över B där det finns många fler arter. Först ut är backsvalan. Svalor är lite knepiga att fotografera med min utrustning. Den hänger inte riktigt med när de flyger omkring. Om de sitter går det bättre, men man vill gärna ha dem i ögonhöjd vilket kan bli lite knepigt om de sitter på en telefontråd. Jag fick nöja mig med en bild i grodperspektiv.
backsvala
Den här svalan hittade jag tillsammans med ett 20-tal andra i Kallax hamn utanför Luleå i Juli 2014.
Vackert kvällsljus en ljum sommarkväll.
Första gången jag försökte fota backsvala satt jag och lurpassade vid deras bohålor, men upptäckte då att de har en ganska stor komfortradie kring sina bon. Det slutade med att jag hade ett 10-tal svalor cirklandes ovanför mig, men ingen av dem landade.
När jag backade 20 meter dök alla ned direkt och kröp in i sina bon.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.