Fåglar jag fotat – Azurmes

En bild jag är riktigt nöjd med. Av två anledningar. För det första tycker jag att den är estetiskt tilltalande. Hela bilden är kall.
För det andra är det prestationen. 27 minusgrader strax norr om polcirkeln på annandag jul. Det krävdes planering för att lyckas vara på plats den korta stund solen var uppe. Batteriet i kameran orkade knappt med och fingrarna var som isbitar efter att ha tagit ett tiotal bilder på denna drömart.
azurmes
Bilden är tagen strax utanför Kolari på den finska sidan av tornedalen i höjd med Pajala. 26:e december 2014.
Jag brukar mest bry mig om kryssbara fåglar i Sverige och har ingen global lista, men när en Azurmes dök upp 25 mil norrut från Luleå när vi var där och firade jul, kunde jag inte stanna hemma i stugvärmen utan blev en global twitcher för en dag.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.