Idag var det årsmöte med VOF. Traditionsenligt började vi med att besöka en fågellokal på orten vi höll årsmötet på. I år var det Fagerstas tur och fågellokalen vi besökte var Backgårdens nya fågeltorn med utsikt över Brandboviken som är den södra delen av sjön Stora Aspen.
Jag hade hoppats på smålom och salskrake, men där blev det tji. Däremot fick vi in både storlom och småskrake. Två andra arter som man sällan eller aldrig ser hemma i Frövisjön, men som däremot är skapligt vanliga i norra delarna av landskapet.
stenfalk
Dessutom fick jag in ett lite mer oväntat årskryss, när denna stenfalk dök upp på strandängen nedanför tornet. Att det var oväntat beror nog mer på mig än på att fågeln skulle vara ovanlig. Men kul var det och riktigt snygg var den.
Årsmötet gick sedan som väntat. Inga större diskussioner och inga överraskningar. 1 ny ledamot i styrelsen valdes in och den gamla styrelsen beviljades sin ansvarsfrihet.